Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сiм´я

Після народження дитини починається складний і цікавий період. У батьків з’являються нові обов’язки і справи. Виникають труднощі. Наші статті допоможуть вам впоратися з такими нововведеннями і отримувати тільки радість від батьківства.

Як подолати емоційну залежність від колишнього партнера

Доволі часто до психологів звертаються люди, які після розриву страждають від наслідків емоційної залежності, що виникла у них від колишнього партнера. Вони відчувають велику потребу зберегти емоційний зв’язок, який у них був до розриву, незважаючи на те, що вони усвідомлюють, що ситуація незворотна, і що в більшості випадків це найкраще для них. Ця залежність разом зі страхом залишитися на самоті робить і без того важкий процес подолання романтичного розриву ще більш складним.

Наймаємо родича замість няні: які питання мають вас цікавити?

Якщо у вас є можливість не наймати няню, а передати турботу про дитину, поки вас немає поруч, комусь із родичів (мамі, тітці, бабусі), вам дуже пощастило. Найбільша перевага тут – ваш спокій, що ваш малюк в руках близької людини, якій ви можете довіряти. Крім того, це набагато дешевше або, можливо, і зовсім безкоштовно. Але, на жаль, навіть в цьому прекрасному варіанті є свої недоліки.

Як знайти спільну мову зі свекрухою

Хороші відносини зі свекрухою важливі для будь-якого шлюбу, адже постійні сутички з матір'ю чоловіка роблять і відносини з чоловіком набагато більш напруженими. Так, деяким настільки пощастило, що свекруха і невістка спілкуються як мати з рідною донькою, але бувають і не такі приємні, і в корені протилежні ситуації. Але ви, як любляча дружина, повинні постаратися знайти спільну мову з мамою свого чоловіка, і це можливо!

Екстракорпоральне запліднення: надія для пар, які прагнуть стати батьками

Екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ) – це сучасний метод лікування безпліддя, який включає запліднення яйцеклітини сперматозоїдом поза тілом жінки. Цей процес став революційним проривом у репродуктивній медицині, відкриваючи двері до батьківства для багатьох пар, які зіткнулися з проблемами здоров'я або іншими труднощами на шляху до створення сім'ї.

Чому в будинку з дитиною варто завести домашню тварину

Домашні тварини вчать дітей відповідальності, довірі, співчуттю, повазі і терпінню. Також важливі уроки, які чадо виносить зі спілкування з вихованцем – вміння справлятися з втратою, відданість і важливість фізичної активності. Крім цього спілкування з чотириногим другом піднімає самооцінку, сприяє кращій успішності в школі і навіть зміцнює дитяче здоров'я.

Як впоратися з батьківством? Порада #3: Ваше життя не закінчилося

Ваше життя на цьому не закінчується

Ви знову спатимете зі своєю дружиною

Вагітність дружини готувала вас до мінливого інтимного життя, і зараз вам теж доведеться пережити ці труднощі. Можливо, вона буде довше відновлюватися, а може бути, іноді буде заважати дитина, яку потрібно спочатку вкласти спати. Можливо, в перший час після пологів вам доведеться відмовитися від деяких «фішок», які ви так любили. Але з часом все повернеться. Ваш шлюб виживе, а сім'я стане ще міцнішою – заради цього варто постаратися.

Як впоратися з батьківством? Порада #2: Ви можете з цим впоратися

Ви це можете!

Так, ви м'який, добрий і чуттєвий

Багато татусів вважають себе «суворими» і не знають, як виявляти любов до новоспеченого малюка. Це дуже просто: погляньте на дитину, відчуйте те, що відчуваєте, покажіть це дитині. Не бійтеся бути м'яким і добрим, напевно ви нікого не будете любити сильніше, ніж свого малюка!

Як впоратися з батьківством? Порада #1: Довіряйте собі

Підготовка до народження дитини – це не просто прочитати пару книжок про батьківство, поставити заглушки в розетки і купити крихітний одяг. Це все просто. Най важливішим же урокам молоді татусі навчаються на своєму особистому досвіді, коли малюк з'являється. Але ми постараємося зробити цей досвід для вас максимально безболісним і приємним, поділившись порадами татусів, які вже пройшли через все це.

Що мами вирішують робити так само, а що – по-іншому з другою дитиною (частина 2)

По-іншому: Простіше ставитися до постійного недосипання

Постійна нестача сну неминуча, і мами з другою дитиною просто приймають це. Мами з першою дитиною сильно стресують через свою постійну втому і постійно думають про те, як їм виділити більше часу на якісний сон. Але така можливість навряд чи з'явиться, доки дитина не підросте.

Будинок для людей похилого віку – як не помилитися з вибором

Коли немає можливості доглядати за близьким у похилому віці, є можливість зробити його життя насиченим та цікавим, обравши приватний будинок для літніх людей. Вся справа в тому, що не кожен має можливість приділяти достатньо уваги літньому родичу, забезпечити належний догляд. У результаті близький почувається самотнім, непотрібним. Для того, щоб створити оптимальні умови життя, важливо грамотно підійти до вибору пансіонату.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас