Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: п´ятий тиждень вагітності

П'ятий тиждень вагітності: ембріон
 

Ембріон

Маленький ембріончик росте швидко, зростом він уже має бути цілих два міліметри. Таким чином, він нагадує невеличку квасолинку чи рисове зернятко. Та у тому маленькому зернятці відбувається багато складних процесів. Уже закладаються перші основи для центральної нервової системи та серця. Зараз ці складні в майбутньому системи є просто трубкою, яка проходить від голови до хвостика. А маленьке потовщення на верхньому кінці цієї трубки скоро сформує серце, хоча поки зовсім ще на нього не схоже.

Уже починають формуватися спинний мозок та органи травлення. Усередині вас працює маленька фабрика - нічого дивного, що ви почуваєтеся виснаженою!

Вагітна мама

Уже час робити тест! Напруга росте: вагітна чи ні? І ось довгоочікуваний момент... Дві риски! Так, ви тепер вже точно все знаєте. Ви вагітні. Ні, ви вдовох вагітні. Передчуття вас не зрадило. Усі шматочки мозаїки тепер стали на свої місця і якщо майбутній тато не був присутнім, коли ви робила тест, то тепер ви швиденько купите якусь маленьку дитячу річ та подаруєте йому прямо сьогодні, підчас святкової вечері зі свічками. Хоча, можливо ви придумаєте якийсь цікавіший спосіб повідомити йому цю важливу щасливу новину.

Якщо ви вже маєте дітей, то треба подумати про те, як сказати їм про те, що в сім´ї скоро буде поповнення. Можливо, почекати ще декілька тижнів, коли ризик спонтанного викидня стане нижчим. Як сказати новину? Звичайно, це залежить від віку та характеру дітей. Можете почати з казок, у яких розповідається про те, що у сім´ях народжуються дітки, можливо, варто знайти книжку з ілюстраціями, де показано, як розвивається дитина. Дівчинці можна купити ляльку, яка буде її власною «донькою» чи «синочком». У будь-якому випадку, ви маєте вибрати момент, коли дитина найкращим чином сприйме новину.

Майбутній тато

Протягом останніх тижнів ви уже зовсім зачекалися. Менструація затримується - а що це означає цього разу? Кожного ранку ви запитально дивитеся на свою партнершу... поки нічого. І ось уже час робити тест... Так, у вас буде дитина!..
Тепер ви усвідомлюєте, що життя зміниться. Хоча, можливо, це не просто так одразу усвідомити і ви не знаєте, як реагувати, що потрібно сказати. Та це нічого. Протягом наступних восьми місяців ви встигнете звикнути до того, що стали батьком. Це будуть місяці чекання чогось нового та незвичайного. У той же час, це місяці прощання зі «старим життям». Те, що можна сказати напевно, тепер ви будете витрачати менше часу на всі справи у твоєму житті, на які витрачали час раніше. Прийшов час подумати про те, що насправді важливо для вас, час розставляти пріоритети. І можливо, навіть прийдеться відкласти задум піднятися на Гімалаї...

* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Фаховий коледж КІБІТ – відмінна освітня база для подальших досягнень!

Кожен учень після закінчення 9 класу стикається з важливим вибором: продовжувати здобувати загальну середню освіту або ж розпочати набуття професійних навичок, вступивши до коледжу. Фаховий коледж КІБІТ пропонує унікальну можливість вже з ранніх років розпочати професійний шлях, дозволяючи студентам одразу після закінчення вступати до вищих навчальних закладів на третій курс за спорідненим напрямом. Такий підхід не тільки економить час, але й надає можливість поєднувати роботу з навчанням завдяки отриманому диплому фахового молодшого бакалавра.

Про купання, плавання та розвиток малюка: що важливо знати батькам?

Чому купання і плавання корисне для вашого малюка?

Ігри у воді – неймовірно корисні для дітей. Це активне проведення часу, необхідне для здоров'я дитини, а також розвиває його фізично. Регулярно купаючись, плаваючи і граючи в воді, дітлахи вчаться не боятися її, і в майбутньому не панікують, а правильно реагують в разі непередбачених ситуацій.

Дитячі книги в магазині «Вude Тop»: Для розваг та розвитку малюків

У світі, де технології швидко розвиваються, дитячі книги залишаються важливим елементом для розвитку та виховання маленьких особистостей. Магазин «Вude Тop» пропонує великий вибір дитячих книг в Україні, де батьки можуть знайти якісні та цікаві видання для своїх діток.

10 порад щодо вибору іграшок для дитини з затримкою розвитку мовлення

Чи знали ви, що навіть іграшки можуть зіграти свою роль у розвитку мовлення дитини? І особливо корисними вони можуть бути для малюків, які відстають у цьому. Тому сьогодні ми хочемо поговорити про те, як вибирати іграшки для дітлахів з затримкою в розвитку мовлення, щоб простимулювати їх.