Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини по тижнях: двадцять п´ятий тиждень

Розвиток дитини по тижнях: двадцять п´ятий тиждень
 

Дитина

На 25 тижні ви можете побачити, що малюкові подобається бути активним. Він може почати робити нові речі – наприклад, з положення сидячи нахилятися вперед і ставати на руки, щоб пробувати повзти, або пробувати пересуватися (повзти) на попі.



У найближчі місяці ваш малюк почне повзати. Більшість діток вчаться повзати в період з 6 по 10 місяць життя, але є й винятки. Наприклад, є дітки, котрі не повзають взагалі! І ці малюки, як правило, набагато сильніше зацікавлені в тому, щоб встати і піти.

Кращий спосіб навчити дитину повзати – це ставити перед нею улюблені іграшки і предмети, які її цікавлять, щоб вона намагалася до них дотягнутися. Коли ж малюк почне робити свої перші успіхи, ви можете ускладнити завдання, виставляючи перешкоди на його шляху (наприклад, подушки). Подолання цих м'яких і простих перешкод допоможуть малюкові тренувати і швидкість, і спритність повзання. Але звертаємо вашу увагу, що таке повзання з перешкодами має відбуватися тільки під наглядом батьків!

Незважаючи на те, що всі дітки розвиваються по-різному і в різний час, якщо ваша дитина не проявляє інтересу до самостійного пересування і не вміє координувати рухи рук і ніг до однорічного віку, вам слід звернутися до педіатра. Також враховуйте те, що якщо ваша дитина недоношена, вона може розвивати деякі навички трохи пізніше.

Мама

Реальний світ: Коли життя з дитиною не таке райдужне

В ідеальному світі ви напевно уявляли собі цей час так: милий малюк посміхається і гулить, а ночами солодко спить, як янголятко. Ви проводите час усією родиною, часто гуляєте і насолоджуєтеся життям. А ваш чоловік – не тільки хороший батько, але і справжній романтик по відношенню до вас.

Насправді ж реальність часто не збігається з нашими мріями і сподіваннями. Ви постійно зайняті дитиною, постійно намагаєтеся адаптуватися до її перемін. Зараз вона мила і радісна, а незабаром ні з того, ні з сього починається істерика. Вам вже починає здаватися, що у вас більше не буде можливості мирно проспати всю ніч. Ваше сімейне проведення часу постійно переривається укладанням малюка спати, зміною підгузників, годуванням і задоволенням інших потреб дитини. А про інтимне життя і зовсім думати не доводиться.

Якщо ваша ситуація ближча до першої, насолоджуйтеся життям і не дивуйтеся, якщо оточуючі матусі вам хоч трохи заздрять. А ті, чия ситуація схожа на другу, знайте, що ви не одні. Батьківство – це найскладніший час, в який ваше життя повністю змінюється, але це того варте! Спробуйте поділитися своїми емоціями з подругою, і ви побачите, що вам стане набагато легше, особливо, якщо вона теж через це пройшла.

Якщо ж ви відчуваєте себе настільки виснаженою, що не знаєте, чи зможете далі виконувати роль хорошої мами і дружини, зверніться за допомогою до рідних і близьких, щоб уникнути розвитку післяпологової депресії. Якщо ж у вас вже з'явилися перші ознаки цього стану, обов'язково зверніться за професійною допомогою – з цим можна впоратися, важливо лише зробити перший крок!

Розвиток дитини

Чи знаєте ви, що дитячі віршики активно стимулюють розвиток мовлення дитини? Вони відіграють важливу роль у навчанні читанню і граматичній структурі мови. Дослідження показали, що дитячі пісеньки і віршики вчать відчувати ритм мови. А якщо ви будете паралельно відбивати ритм, це буде ще корисніше для дитини. Таким чином, у малюка з'явиться поняття про склади і звуки, з яких складаються слова. Крім того, дитячі віршики та пісеньки не тільки навчають крихітку ритму мовлення, а й показують важливість інтонації в граматичній структурі мови.

Поради

Візит до педіатра

І знову прийшов час відвідати педіатра. Цей візит буде таким же, як і минулий: доктор проведе деякі «заміри», визначить ризик розвитку проблем зі здоров'ям, а також оцінить темп розвитку малюка. Як і минулого разу, заздалегідь підготуйте список питань, які вас цікавлять, щоб нічого не забути, і задайте їх лікарю.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Розвиток дитини по тижнях: сорок восьмий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що перший день народження вашого малюка буде вже через чотири тижні? Весь минулий рік для вас напевно був, як захоплююча пригода. Ваша дитина не тільки потроїла свою вагу, але і можливо вже навчилася ходити і говорити кілька слів. Вона вже вміє повідомляти вам, що хоче і що їй потрібно, вона прив'язалася до вас і ваших близьких, а її особистість стає все більш і більш визначеною з кожним днем.

Розвиток дитини по тижнях: сорок сьомий тиждень

Дитина

Складно повірити, що той маленький клубочок щастя, який ви привезли з пологового будинку, перетворився на цей гучний, активний згусток енергії, після якого вам постійно доводиться прибирати.

Розвиток дитини по тижнях: сорок шостий тиждень

Дитина

Ваш малюк продовжує вчитися, взаємодіючи з навколишнім світом, і цікавиться інтерактивними іграми все сильніше з кожним тижнем. Також ви можете помітити, що він стає все сильнішим. Якщо дитина ще самостійно не ходить, не варто турбуватися, адже всі дітки розвиваються за своїм індивідуальним планом і переходять на нові етапи розвитку, коли вони до цього готові. Повірте, як тільки малюк почне ходити, ви ледве будете встигати за ним стежити – ваші спокійні дні вмить закінчаться.

Розвиток дитини по тижнях: сорок п´ятий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваш малюк продовжує стверджувати свою незалежність. Тепер змусити його сидіти – справжня проблема, а особливо поводитися спокійно під час зміни підгузників. Ваш непосида постійно намагається кудись залізти, до чогось дістатися, тому ще раз перевірити безпеку будинку для дитини – чудова ідея!