Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: дев'ятнадцятий тиждень вагітності

Дев'ятнадцятий тиждень вагітності: плід
 

Плід

Ваша дитина уже на п´ятому місяці свого життя. Шкіра ще вкрита зморшками, під нею ще зовсім немає жирів, але вона вже втрачає свій червонуватий відтінок. На голівці виростає все більше і більше волосся. Малюк уже чує, як б´ється серце мами. Також він чує звуки ззовні: голосний чи несподіваний звук може навіть злякати його. Деякі дослідження показали, що дитину запокоює класична музика, Моцарт та Вівальді. Також з цього тижня він впізнаватиме голос мами. Якщо ваш чоловік та діти будуть говорити з малюком близько до вашого животика, то він також запам´ятає та впізнаватиме їх голоси.

Навіть те, що ви їсте, впливатиме на смак вашої дитини в майбутньому. Нещодавні дослідження довели, що коли мама п´є морквяний сок кожного дня під час вагітності, то дитина, коли підростає, обожнює моркву. З п´ятого місяця вагітності дитина може розрізняти навіть запахи та смаки - через амніотичну рідину від мами.

З цього тижня забудьте про талію - вона просто зникає. А після двадцятого тижня вагітності ваша матка так збільшиться, що буде вище пупка. А дитина не помічає ніяких змін, вона продовжує борсатися, штовхаючи вас то лівою, то правою.

Важливо про вагітність

  • Якщо хочете взяти відпустку, беріть її у другому триместрі. Вам поки ще можна літати, ви непогано почуваєте себе - ви гарно відпочинете, отримаєте приємні враження, наберетеся сил до пологів.

    Вагітна мама

    Після усіх фізичних незручностей та, можливо, психологічного тиску перших місяців світ знову став райдужним і вас знову став цікавити секс. Відчуття повного виснаження вдень та нудота вночі, на щастя, відступають. Ваші гормони виробляються більш активно, ніж зазвичай, кровообіг став швидшим. Іншими словами, ви почуваєтеся прекрасно.

    Майбутній тато

    Жити з вагітною жінкою не завжди просто. То вона просить обняти її і притиснути щільніше, а через хвилину обурюється: "Відпусти мене!"
    Про що це вона?
    Можливо, саме через те, що ваша дружина ще не осягнула повністю всю маштабність змін у її житті, у її поведінці й думках, ви маєте бути відкритим для неї - розуміти її тоді, коли вона цього особливо потребує. Навіть якщо її поведінка іноді й викликає у вас сильний подив. Ніколи не відповідайте їй: "Перестань жалітися, це пройде" або "це все через гормони"! Навіть звичайне зідхання краще, ніж така відповідь. Усе здається нездоланним, новим і невідомим не тільки вам, а й вашій дружині. І їй навіть складніше, ніж вам. Вона відчуває своє тіло по-іншому, ніж зазвичай і вона не знає, що з цим робити. Єдине, що дійсно допомагає - поговорити вдвох про те, що найбільше турбує її й вас. Це рішення будь-якої проблеми. Покажіть їй, що ви її розумієте, замість того, щоб поринати в роботу чи хобі. Суть стосунків полягає в тому, щоб давати й отримувати, але іноді бувають моменти, коли треба віддавати більше. Вагітність - саме такий момент.
    Це гарна інвестиція у майбутнє. Допомога дружині під час вагітності - це запорука гарно проведеного часу зараз та безпроблемних пологів у майбутньому.

    Брат/Сестра

    Діти вже можуть побачити ваш підрісший животик - це для них головне свідчення вашої вагітності. Ви можете пояснити їм, що дитна тепер розміром із ляльку, показати на ляльці розміри новонародженої дитини. За допомогою ігор ви можете показати їм, як треба доглядати немовля.

    * підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

    Попередній тиждень Наступний тиждень


    (За матеріалами 3D Pegnancy)
  • Файли для завантаження

    Цікавий матеріал для вас

    Схожі статті

    |

    Аналіз крові на тироксин (Т4)

    Ендокринологічний чек-ап є корисним комплексом досліджень для загальної оцінки вашого стану, до якого обов'язково має входити аналіз на Т4 або тироксин. В мережі INVIVO ви можете здати як окремий аналіз на тироксин, так і пройти комплекс досліджень для оцінки стану щитоподібної залози, на який можна записатися по посиланню https://invivo.ua/uk/kiev/service-detail-spravochnik/33/.

    Жіноче Здоров´я: Глибоке Зрозуміння та Збереження

    Жіноче здоров'я — це складний та непередбачуваний аспект життя, який об'єднує в собі ряд фізіологічних та емоційних викликів. Від вагітності до менструації, від репродуктивної системи до загального благополуччя — розглянемо кілька ключових аспектів жіночого здоров'я та те, як розуміння цих питань може вплинути на якість життя.

    Екстракорпоральне запліднення: надія для пар, які прагнуть стати батьками

    Екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ) – це сучасний метод лікування безпліддя, який включає запліднення яйцеклітини сперматозоїдом поза тілом жінки. Цей процес став революційним проривом у репродуктивній медицині, відкриваючи двері до батьківства для багатьох пар, які зіткнулися з проблемами здоров'я або іншими труднощами на шляху до створення сім'ї.

    Як вибрати та приготувати авокадо для ролу

    Вибір та приготування авокадо для ролу

    Авокадо – це смачний та поживний інгредієнт, який часто використовується у ролах. Однак правильний вибір та приготування авокадо можуть вплинути на кінцевий смак та текстуру страви. Ось кілька кроків, які допоможуть вам зробити це правильно: