Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: тридцять п´ятий тиждень вагітності

35 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 35 тиждень

Отже цей день (день пологів) непомітно підкрадається, ви можете почати нервувати з того приводу, що вас очікує такий біль. Не концентруйтеся на неприємних моментах, краще подумайте про те, як ви вперше побачите своє маля.

Цікаво, що відбуватиметься з вашим тілом, дитиною та життям на цьому тижні?

Про що ви думаєте

Чи варто приносити халат для купання до пологового будинку, а ще пухнасті капці з дому, чи це вже занадто?

Ваше тіло

Дитинка вже має ваші риси у зовнішності. Вона починає розштовхувати і прибирати зі свого шляху ваші органи. В будь-який момент маля може зробити свій завершальний рух, посунувши ваше серце трошки уверх и лівіше, щоб мати достатньо місця. Воно вже може торкатися руками до вашого серця.

На початку вагітності ваша матка була розміром з кулак і повністю була схована в тазі. Сьогодні ж вона досягає розміру невеличкого кавуна і дістає до ваших ребер.

В цей момент вагітності вся кров приливає до вашого животика (образно кажучи). Біля 1/6 всієї крові циркулює по судинах вашої матки. Ось чому ви постійно потерпаєте від запаморочень.

Починаючи з цього тижня ви маєте відвідувати акушера щотижня. Кожен раз, як ви до нього (неї) йтимете, то проситиме, щоб вона сказала, коли має з’явитися ваша дитина. Але навіть якщо ваш організм вже повністю готовий, неможливо точно сказати, коли народжуватиметься маля.

Ваша дитина

Хоч рухи дитини можуть вам здатися трохи різкими, вона все ще може зробити свій останній кувирок, щоб опинитися в потрібній позі – головою вниз.

І ще трошки чудових фактів: Маля ніяк не може відновити свої сили, витрачені на влаштування в такому маленькому просторі. Ви скоріше відчуватимете похитування та тягнення, аніж поштовхи і удари. Надлишковий жировий шар, що утворився у вас під час вагітності допоможе сформуватись ямочкам на ліктях і колінках дитини. Кишечник маляти вже виробляє надлишкові продукти діяльності його організму.

Нігтя на руках і ногах маляти нігті вже стали такими довгими, що можуть закручуватись навколо його пальців. Так що воно потребуватиме вашої допомоги, коли народиться.

Зараз ваше маля вже важить 2 500 грамів і завдовжки біля 18 дюймів.

Ваше життя

Якщо ви не дуже хвилюєтесь з приводу болю, який вас супроводжуватиме до і під час пологів, то це означає одне з двох: або ви дуже сильні, або ви не хочете цього визнавати. Для тих, хто таки цього боїться, це нормально, просто подумайте про те, що ви не перша жінка, що народжує. Може вам так і не здається, але жінки народжували протягом століть (може і без усіляких медикаментів). Найкращий спосіб подолати страх – побільше почитати про перебіг пологів і продумати варіанти для себе.

Поспілкуйтеся з жінками, які вже проходили через це – це допоможе вам подолати страхи. Жінка побуде зі своєю дитиною пару тижнів, і вже навіть не згадує про ті болі.

Дізнайтеся, коли саме треба їхати до лікарні чи пологового будинку. Якщо ви приїдете туди зарано, вас можуть відправити додому, це може стати великим обломом.

Розплануйте дорогу до пологового будинку. Звісно, що ви знаєте, як туди дістатися, але продумайте запасні варіанти на випадок, якщо будуть пробки чи проводитимуться ремонтні роботи на дорозі. Останнє, про що ви маєте хвилюватися – це погода і чи закрили ви двері.



* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Календар вагітності: сорок перший тиждень вагітності

Ваша вагітність: 41 тиждень

Так як ваша «заповітна» дата вже настала і минула, ви можете почати хвилюватися. Заспокойтеся, бо більшість жінок, що вагітні вперше, проходять через це. Не переймайтеся, скоро маля лежатиме на ваших руках і буде щасливе вас бачити.

Календар вагітності: сороковий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 40 тиждень

Клас! Ви це зробили! Тепер кожного дня може статися так, що ви вже триматимете дитину на руках, дивитиметься в її очі, і тихенько шепотітимете: « я така щаслива бачити тебе!».

Календар вагітності: тридцять дев´ятий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 39 тиждень

Ваша «знаменна дата» наближується, а ви так і дивитесь на календар. Але знаючи, що менше 10% жінок народжують в саме цей день, подумайте про те, що пологи можуть початися неочікувано. В будь-якому, це буде найсприятливішим моментом для дитини. То ж постарайтеся не засмучуватись, якщо дитинка з’явиться раніше чи пізніше, ніж ви планували.

Календар вагітності: тридцять восьмий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 38 тиждень

За пару тижнів ваш синдром «влаштування» досягне апогею. Ви будете зайняті пранням і складанням дитячих речей. Якщо ви все ще не встановили дитячу кроватку, люльку тощо, то зараз самий час зробити це.