Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини по тижнях: п´ятнадцятий тиждень

Розвиток дитини по тижнях: п´ятнадцятий тиждень
 

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що народили свого малюка цілих 15 тижнів тому? Зараз ви вже набралися досвіду у зміні підгузників, купанні та годуванні дитини. І ви напевно вже розумієте, чого хоче малюк, розпізнаючи різні його звуки.



Розшифровка дитячого плачу

Прісцилла Дунстан, співачка меццо-сопрано, висунула цікаву гіпотезу, свого роду розшифровку дитячої мови. Так, Дитяча Мова Дунстан (Dunstan Baby Language), розроблена співачкою, розшифровує 5 звуків, які видають всі малюки, незалежно від культури та мовної групи. Ці п'ять звуків, або звукових рефлексів, насправді несуть смислове навантаження і допомагають діткам спілкуватися в перші місяці життя.

Отже, приблизні звучання цих звукових рефлексів і їхнє значення:

НЕ - я хочу їсти;
ОУ - я хочу спати;
ХЕ - я відчуваю дискомфорт;
ІЕ - у мене коліки (болить животик);
Е - мені потрібно відригнути.

А ваша дитина видає подібні звуки?

Мама

Піклуючись про дитину з дня на день, не забувайте і про себе. Життя батьків сильно відрізняється від того, яке було у вас до появи дитини. Звичайно, у вашому житті з'явилося багато хорошого, але і відчувати, що зараз все не так райдужно – це теж нормально.

Якщо ви в декретній відпустці, вам може захотітися виходити на вулицю і спілкуватися з дорослими на теми, що не стосуються догляду за дитиною. Ви можете страждати, що кинули роботу і не заробляєте грошей, а сидите вдома цілими днями.

Якщо ви вже вийшли з декрету, то можете відчувати на собі провину і розчарування. Після довгого робочого дня ви можете відчувати себе зобов'язаною провести кожну вільну хвилинку з малюком. Ви навіть можете почати заздрити тим, хто залишився в декретній відпустці, чи засуджувати їх, тільки тому, що самі вирішили повернутися на роботу, коли могли залишитися вдома і цілими днями сидіти з дитиною.

Як би там не було, є одна річ, яка об'єднує всіх молодих мам – всі вони в певний момент відчувають почуття провини і невпевненість в собі. Чи все я роблю правильно? Можливо, я можу старатися краще? Чи буде дитина любити мене, коли виросте? Постарайтеся прогнати ці думки і насолоджуватися перевагами материнства. Не важливо, що трапилося з вашою кар'єрою – ви робите найважливішу роботу.

Розвиток дитини

Якщо у вас є час і натхнення, чому б не зробити фотокнигу для свого малюка? Ви можете купити готовий фотоальбом, виготовити його своїми руками або замовити друк фотокниги. Головне – наповніть її фотографіями всіх членів сім'ї і навіть домашніх тварин. Впізнаючи знайомі обличчя на знімках, дитина буде посміхатися і радіти. Також намагайтеся вибирати яскраві фото – це стимулюватиме розвиток малюка.

Пам'ятайте: Чим би ви не були зайняті, не залишайте дитину одну без нагляду, особливо біля предметів, які можуть привести до удушення маляти, або на поверхнях, з яких воно може впасти.

Поради

Вушна інфекція (гострий середній отит) виникає, коли бактерії і рідина скупчуються за барабанною перетинкою. Серед симптомів такої інфекції: підвищена температура (37-40 градусів за Цельсієм), біль, набряклість, відсутність апетиту, виділення з вушної раковини, капризний настрій і навіть пронос.

Вушна інфекція з'являється у більшості маленьких діток і легко лікується. Якщо ви запідозрили отит у свого малюка, відразу ж зверніться до педіатра – чим раніше, тим краще.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Розвиток дитини по тижнях: сорок восьмий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що перший день народження вашого малюка буде вже через чотири тижні? Весь минулий рік для вас напевно був, як захоплююча пригода. Ваша дитина не тільки потроїла свою вагу, але і можливо вже навчилася ходити і говорити кілька слів. Вона вже вміє повідомляти вам, що хоче і що їй потрібно, вона прив'язалася до вас і ваших близьких, а її особистість стає все більш і більш визначеною з кожним днем.

Розвиток дитини по тижнях: сорок сьомий тиждень

Дитина

Складно повірити, що той маленький клубочок щастя, який ви привезли з пологового будинку, перетворився на цей гучний, активний згусток енергії, після якого вам постійно доводиться прибирати.

Розвиток дитини по тижнях: сорок шостий тиждень

Дитина

Ваш малюк продовжує вчитися, взаємодіючи з навколишнім світом, і цікавиться інтерактивними іграми все сильніше з кожним тижнем. Також ви можете помітити, що він стає все сильнішим. Якщо дитина ще самостійно не ходить, не варто турбуватися, адже всі дітки розвиваються за своїм індивідуальним планом і переходять на нові етапи розвитку, коли вони до цього готові. Повірте, як тільки малюк почне ходити, ви ледве будете встигати за ним стежити – ваші спокійні дні вмить закінчаться.

Розвиток дитини по тижнях: сорок п´ятий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваш малюк продовжує стверджувати свою незалежність. Тепер змусити його сидіти – справжня проблема, а особливо поводитися спокійно під час зміни підгузників. Ваш непосида постійно намагається кудись залізти, до чогось дістатися, тому ще раз перевірити безпеку будинку для дитини – чудова ідея!