Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: перший тиждень вагітності

Жіночі статеві органи
 

Офіційно цей тиждень вважається першим тижнем вагітності, та мови про дитину ще немає. Ще навіть не через тиджень ви дізнаєтеся, що вагітні. А сьогодні у вас почалася менструація - і все йде як завжди.



Ваша матка звільняється від ендометрію (шару клітин, що вистилають внутрішню поверхню матки). Якщо ви і ваш партнер плануєте вагітність, то вам корисно буде знати, що найбільше шансів ви маєте під час овуляції. Для того, щоб визначити, на які дні у вас припадає овуляція, є декілька способів. Наприклад, температурний метод.

І навіть не потрібно казати, що коли ви хочете мати дитину, то краще покинути палити, вживати медикаменти, від яких ви можете відмовитись, не вживати наркотики та алкоголь. Якщо ж ви приймаєте ліки, проконсультуйся з лікарем, чи можуть вони вплинути на дитину і як їх краще вживати під час вагітності.

Знайте: існують медикаменти, які взагалі протипоказані вагітним жінкам!
 

(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Календар вагітності: сорок перший тиждень вагітності

Ваша вагітність: 41 тиждень

Так як ваша «заповітна» дата вже настала і минула, ви можете почати хвилюватися. Заспокойтеся, бо більшість жінок, що вагітні вперше, проходять через це. Не переймайтеся, скоро маля лежатиме на ваших руках і буде щасливе вас бачити.

Календар вагітності: тридцять перший тиждень

Дитина

Цього тижня ваше маля вже досягло росту біля 40 см і важить біля 1,5 кг. Воно вже достатньо велике, але ще не до кінця розвинене. Система регулювання температури також не до кінця розвинена, так що воно не може само забезпечувати себе теплом. Більш того, в дитини ще не побудований імунітет, то ж якщо вона народиться зараз, то буде дуже чутливою до інфекцій.

Календар вагітності: двадцять перший тиждень вагітності

Дитина

Цього тижня ваша дитина досягла вже 27 см і важить біля 380 грамів. Вона ще не велика, але з кожним тижнем стабільно набирає вагу. Маля намагається стати якомога сильнішим і вбирає все найкорисніше з вашого організму. Ваш лікар може слідкувати і показувати вам, на скільки достатньо виросло ваше дитя. Ваша матка також виросла уверх до рівня пупка. Тож прийшов час для «вагітного» одягу. Це класно, показувати всьому світу, що ви вагітні. Чи не правда?

Календар вагітності: чотирнадцятий тиждень вагітності

Плід

Плавати і борсатись в навколоплідній рідині, рухати руцями і гратися маленькими кулачками, штовхатися і потягуватися, позіхати і смоктати свого маленького пальчика – у вашої дитинки купа справ. Вона робить це завше, поки не спить, адже спить вона більшість часу. А чи знаєте ви, що ваша дитинка вже вміє рухати кожним пальчиком окремо, незалежно від інших, по перетинки між пальчиками вже зникли? Шкода, що всього цього ви не відчуєте, бо вона ще дуже маленька: десь біля 8,5 см завдовжки і важить біля 60 грамів.