Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: тридцять четвертий тиждень вагітності

34 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 34 тиждень

Дитяча кімната вже майже готова. Ви запаслися пелюшками. Ви готові і чекаєте. І, якщо все піде добре, то чекати вам ще 6 тижнів. Так що не зводьте себе з розуму, насолоджуйтесь цим часом будучи наодинці, з друзями чи з чоловіком. Бо незабаром з’явиться дитина і ви мріятимете про такий час.

Вам цікаво, що відбувається з вашим тілом, дитиною і взагалі життям?

Про що ви думаєте:

«Добре, що скрізь є туалети, бо ж я так часто хочу пісяти.»

Ваше тіло

Ви так стомлюєтесь від свого тіла за цілий день, то чому ж ви не можете спати вночі? Чи в цьому винен кишечник, який кличе вас випорожнитись через кожні півгодини? Чи це тому, що, починаючи з 27 тижня, ви ніяк не знайдете зручної пози для сну? Чи ви не можете звільнити свою голову від постійних думок про те, що треба зробити; чи в голові постійно крутяться кадри жахливого відео, що вам показували на курсах для вагітних? Так, так, і ще раз так. Вам стане легше, якщо ви знатимете, що ви не самі. Сімдесят п’ять відсотків жінок під час третього триместру мають проблеми зі сном.

Є пози, які допоможуть вам спати краще під час вагітності. Якщо у вас паморочиться в голові, коли ви лежите на спині, то спробуйте спати на боку.

Якщо у вас з’являється таке відчуття, наче мурахи повзають по вашим ногам, то попросіть чоловіка поміняти постіль. Жартую. Ви відчуваєте як ваші ноги відпочивають, цей синдром є типовим для вагітних жінок. Якщо подумаєте перекласти на когось частину домашньої рутини – це правильне рішення.

Ваша дитина

Тепер ваше маля виглядає так, наче воно вкрите шаром сирного крему. Це густа біла рідина, яка захищає його шкіру від амніотичної рідини. Після народження дитини ви ще зможете побачити на ній залишки цієї речовини у важкодоступних місцях: під пахвами, за вушками та в паховій області, якщо це буде дівчинка.

Тоненький пушок, який вкриває тіло дитини під час її знаходження в матці, майже зійшов. Маля вже починає виробляти свою власну імунну систему замість того, щоб залежати від антитіл, які приходять крізь плаценту.

Цього тижня ріст вашого маляти вже складає майже 18 дюймів і важить біля 2 250 грамів.

Ваше життя

Чи ви хочете кричати, чи народжувати тихенько, чи щоб поруч були ваші родичі з камерами, це все вирішуєте ви з партнером (але, звісно, ви повинні мати перевагу в голосуванні).

Найкращий спосіб відпрацювати все – це спочатку написати план народження, який ви маєте узгодити з чоловіком, родиною та акушерами. Дуже добре, якщо цей план ви роздрукуєте і додасте до медичних документів, це допоможе лікарям та надасть сил і впевненості чоловіку, якщо йому доведеться розмовляти з вами під час того, як від потуг ви навіть дихати не зможете.

Запишіть спокійну музику на свій МР3-плеєр, спеціально для пологів. Пошукайте музику для медитацій чи будь-що, що вас заспокоюватиме.



* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

«Вагітність» чоловіка

Вагітною жінка одна не буває, якщо вона живе з близькою людиною. Зазвичай завжди «вагітні» обидва партнери. Як це може бути? Усім відомо, що в людей, що живуть разом, які близькі одне одному, навіть думки сходяться, вони стають схожими ззовні, повторюються симптоми хвороби в обох, якщо хворіє один (не про інфекційні хвороби).

Календар вагітності: сорок другий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 42 тиждень

Мабуть ви маєте таке враження, ніби над вами жорстоко пожартували, але ви дійсно скоро народите. Жоден лікар не дозволить, щоб жінка виношувала дитину більш ніж на 2 тижні довше за встановлений строк, так що кінець насправді близько. І дякуємо Богу на сучасну медицину!

Календар вагітності: сорок перший тиждень вагітності

Ваша вагітність: 41 тиждень

Так як ваша «заповітна» дата вже настала і минула, ви можете почати хвилюватися. Заспокойтеся, бо більшість жінок, що вагітні вперше, проходять через це. Не переймайтеся, скоро маля лежатиме на ваших руках і буде щасливе вас бачити.

Календар вагітності: сороковий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 40 тиждень

Клас! Ви це зробили! Тепер кожного дня може статися так, що ви вже триматимете дитину на руках, дивитиметься в її очі, і тихенько шепотітимете: « я така щаслива бачити тебе!».