Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Корисна інформація під час війни

Корисна інформація для населення України у воєнний час.

Тримаймося разом! Все буде Україна!

Чи це нормально – радіти в часи війни?

Війна – це нескінченний біль, сум, злість, хвилювання для кожного з нас. Через те, що російські солдати коять на нашій землі, з нашими містами й людьми, ми щодня переживаємо величезний спектр негативних емоцій. Та все ж, навіть у настільки складний час ми знаходимо місце і для радощів…

Шкільний рюкзак у час війни: що важливо мати при собі кожному школярику

Цього року через воєнний стан в Україні, спричинений військовим вторгненням РФ, багато школярів вимушені залишитися на дистанційному навчанні. Та все ж у деяких учнів залишилася можливість відвідувати шкільні уроки очно – безпеці саме цих школяриків варто приділити особливу увагу. В тому числі, знову і знову, регулярно обговорювати правила поведінки під час повітряної тривоги і можливих надзвичайних ситуацій, а також додати декілька нових маст-хевів до їхніх рюкзачків.

Синдром відкладеного життя: як почати жити вже зараз, попри війну в країні

Від початку війни й до сьогодні всі ми були вимушені попрощатися зі звичним життям і адаптуватися до нових умов і реалій. Попри те, що війна триває вже майже півроку, не всім вдалося повернути свій ресурс і почати активно діяти – багато людей і досі живуть очікуваннями того самого переломного моменту (як-то перемоги чи повернення додому), щоби знову почати жити, як раніше, а не виживати.

Вимушений переїзд: як допомогти дитині впоратися зі стресом

Після початку війни в Україні багато родин були змушені покинути свої домівки, переселяючись у безпечніші міста України або за кордон. Цей вимушений захід – спонтанний переїзд на нове місце з мінімумом речей і на невизначений термін – важко сприймається навіть дорослими, а що вже говорити про дітей…

Провина вцілілого – як впоратися з нав´язливим станом?

Є чимало людей, які на момент початку війни в Україні чи згодом опинилися за кордоном чи у безпечніших містах, ніж інші. Здавалося б, це добре: їм пощастило подбати про себе, можливо, і про своїх близьких. Проте більшість з них залишаються ніби «паралізованими» почуттям провини вцілілого, і не можуть рухатися далі.

Поради батькам у воєнний час

Незважаючи на те, що під час війни діти не можуть усвідомити всього жаху ситуації (це і на краще), вони все ж таки емоційно дуже чутливі. Їхня психіка – найбільш уразлива зараз. Тому ми, як батьки, повинні зробити все можливе, щоб заспокоїти дітлахів і створити навколо них максимально комфортне середовище, наскільки зараз це можливо: як фізичне, так і емоційне.

Бомбардування та завали будинків: як говорити з жертвами рятувальникам і психологам. Підготували методичку

Спартак Суббота, кандидат психологічних наук (PhD), психіатр та психотерапевт, підготував третю методичку з актуальними порадами надання психологічної допомоги. Цього разу поради призначені для психологів та рятувальників — про те, як говорити й працювати з жертвами безпосередньо в критичних ситуаціях чи одразу після них.

Повітряна тривога – де краще ховатися і що робити, якщо ви опинилися не вдома?

На жаль, регулярні повітряні тривоги стали для нас новою рутиною. Це зовсім не означає, що до них тепер можна ставитись менш серйозно. Та все ж таки багато хто вирішує продовжувати вести свій бізнес, працювати на волонтерських засадах або просто змушений виходити хоча б у найближчий магазин. Що робити, якщо повітряна тривога застала вас поза домашніми стінами, і де безпечніше ховатися вдома?

Українські аптекарі закликають не вірити фейкам про зачинені аптеки

Українські мережеві аптеки об’єдналися в асоціацію ГС «Аптечна професійна асоціація України». Всi аптеки та аптечні мережі сьогодні співпрацюють з МОЗ та великими логістичними компаніями, щоб стабільно забезпечувати цивільне населення ліками.

Як знайти найближчі магазини, аптеки, АЗС, укриття тощо (онлайн-мапа)

Сайт Оpir.org з даними про їжу, ліки, укриття

Засновники громадської організації Opir перезапустили сайт opir.org, що працював ще на Майдані.

  • 1

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас