Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: тридцять дев´ятий тиждень вагітності

39 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 39 тиждень

Ваша «знаменна дата» наближується, а ви так і дивитесь на календар. Але знаючи, що менше 10% жінок народжують в саме цей день, подумайте про те, що пологи можуть початися неочікувано. В будь-якому, це буде найсприятливішим моментом для дитини. То ж постарайтеся не засмучуватись, якщо дитинка з’явиться раніше чи пізніше, ніж ви планували.

Цікаво, що відбуватиметься з вашим тілом, дитиною і життям цього тижня? Читайте далі…

Про що ви думаєте:

«Заколіть мене виделкою. Я це зробила!»

Ваше тіло

Прямуйте до лікарні чи пологового будинку, якщо ви думаєте, що у вас почалися пологи (навіть якщо потім вийде, що ще не почалися). Краще зробити парочку «тестових заїздів», ніж народити дитину в якомусь непідходящому місці. Якщо пологи лише починаються, вас можуть відправити додому. Але повірте, краще посидіти ці 12 годин вдома, ніж стирчати в госпіталі.

Біль, що приходить з помилковими пологами – це нормально; пологи є помилковими, бо матка під час них не розширюється так, як при справжніх пологах. Є ж велика різниця в тому, якщо ви намагаєтесь проштовхнути грейпфрут через дірочку, розміром з вишню. Помилкові пологи дають вам лише біль, і ніякого «просування».

Єдиний спосіб розпізнати помилкові пологи – це засікати час між схватками. При справжніх пологах схватки йдуть регулярно і чим далі – тим частіше (і це ще болісніше). Схватки при помилкових пологах не так регулярні і в різні моменти можуть бути більш чи менш болісними.

Під час другої чи послідуючих вагітностей помилкові пологи проходять легше.

Ваша дитина

Ще один цікавий симптом пізньої вагітності – це часта гикавка. Не у вас, а в дитини. Це тому, що навколо маляти немає повітря, коли воно тренується дихати; воно вдихає амніотичну рідину, в результаті чого ви відчуваєте поштовхи, наче у вас в животі щось стрибає.

Інші новини цього тижня: Пушок, що вкривав тіло дитинки, майже щез; ви лише можете знайти його залишки на плечах, лобі чи на шиї. Не думайте, що ви народили мавпеня, він скоро зникне.

Колір шкіри маляти варіюється від червоно-рожевого відтінку до білого чи рожево-блакитного кольору (навіть у дітей з темною шкірою). Це залежить від кількості жиру, що набрало ваше чадо. Об’єм голови і животика дитини зараз майже однакові.

Через плаценту маля отримало всі необхідні антитіла, щоб бути здоровим після народження.

Зараз воно 19-20 дюймів завдовжки і важить майже 3,2 кг.

Ваше життя

Після першого приступу схваток ви можете занервувати. Добре подумайте, хто буде з вами під час пологів.

Розплануйте, як ви з усіма зв’язуватиметесь, коли почнуться пологи. Може ви просто маєте сказати чоловіку, а він всім телефонуватиме. Чи запишіть всіх потрібних в телефонну групу під назвою «Я народжую!».

Навіть якщо ви маєте народжувати за тиждень, ви відчуватимете тиснення весь цей час. Підійміть ступні догори, розслабтеся і включіть свою улюблену музику, під яку ви можете подумати про щось інше, ніж дитина.



* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Про смачний і здоровий секс у «цей» період

Спеціально з ваших прохань, майбутні матусі, Альона Гуменюк, організатор конференції для вагітних «У нас буде дитина», зустрілася Косолаповою Вікторією, щоб дізнатися про "ЦЕ" в "ЦЕЙ" період. Вікторія – сертифікований фахівець з питань жіночого здоров'я і сексуальності, власниця студії Жіночого розвитку та Вумбілдингу.

Пологи: як це відбувається

Якщо ви чекаєте на первістка, напевно вам буде цікаво дізнатися, як же відбувається процес родової діяльності. Кожна майбутня матуся у ІІІ триместрі вагітності починає все частіше уявляти собі появу на світ своєї дитини. Вона продовжує мріяти про свого малюка, бачити його ручки, ніжки, на кого він буде схожий, які у нього очі...

Найкращі фільми для вагітних

Вагітним жінкам корисно не тільки гуляти на свіжому повітрі, а й побільше відпочивати. Так хочеться просто полежати на дивані і нічого не робити! Можна погортати журнали, прочитати цікаву книгу або просто подивитися телевізор.

Слушні поради вагітним від жінок, які вже стали матусями

Кожна жінка завагітнівши, хоче стати найкращою матусею для свого малюка. У цей час у вас все перевертається з ніг на голову. Ті речі, які для вас раніше були важливими, зараз втрачають сенс. Наприклад, похід у кіно або кафе з друзями був невід'ємним атрибутом вашого колишнього життя. А зараз для вас з пузожителем найголовніше – спокійна домашня обстановка і смачна домашня їжа. Я вже мовчу про пристрасті вагітної жінки! Смак змінюється до невпізнання: ви можете полюбити банани з солоними огірками або пряники з томатним соком.