Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: тридцять другий тиждень вагітності

32 тиждень вагітності: дитина
 

Дитина

Маля вже стає достатньо великим! Воно виросло до 16 дюймів і важить біля 1800 грамів. Дитина вже на стільки велика, що простір, в якому вона рухається, є обмеженим. Вона не може робити більшість рухів. Але й досі маля може пхатися і штовхатися.

В будь-якому разі, коли воно перевернеться вниз голівкою, то вже не змінюватиме пози. Іноді ви можете відчувати, як воно перевертається. Також ви можете відчувати тяжіння у вагіні, а в деяких жінок ще з’являються скорочення. Коли дитина перевернеться, у верхній частині вашої матки з’явиться більше місця. Тиск на вашу грудну клітину помітно зменшиться, так що ви зможете глибоко вдихнути вперше за декілька тижнів.

Більшість малят в подальшому лежать в позі «вперед потилицею». Це означає, що потилиця дитини знаходиться у стороні вашого живота (чи спини, тоді це «назад потилицею»). Іншими словами, носик дитини повернений до вашої спини і це добре. Деякі діти можуть лежати носиком в інші боки, це також нормально. Борода маляти лежить на грудях, то ж воно не матиме проблем під час народження. Ці пози «головою вниз» є найоптимальнішими, адже таким чином форма голови дитини підлаштується під форму вашого тазу.

Дуже рідко носик дитини може бути повернений до вашої лобкової кістки (це поза «назад потилицею»). Ця поза є трохи проблематичною, адже дитині буде важче проходити крізь ваш таз, а ще найтяжча частина її голови б’ється об ваш хребет. Але, все ж таке маля народиться природнім шляхом. На цій стадії вагітності ви все ще в силах допомогти маляті знайти найкращу позу для народження. Проводячи час, стоячи на долонях та колінах, сидячи нахилившись вперед, плаваючи животом вниз ви можете досягнути того, що потилиця та спина дитини повернуться до вашого живота. Йога та хіропрактика також можуть посунути уперту дитину. Тоді вона обере позу, найзручнішу для народження.

Вагітна мама

Деяким жінкам тяжко з животом, а інші, здається, готові народжувати в будь-яку хвилину; і живіт такий великий. Деякі майбутні мами можуть мати комочок під грудьми, бо надмірний тиск зсередини може призвести до набрякання грудини. Після пологів цей комочок зникне. В будь-якому разі, може пройти немало часу, поки всі органи встануть на свої місця – адже лише на те, щоб матка звузилася і займала менше місця в животі, йде кілька тижнів.

Впродовж цього періоду можете побалувати себе - піти до перукарні чи до салону краси. Ви не зможете прибрати всі недоліки, але ж коли волосся виглядає добре, то почуваєшся іншою людиною. В деяких вагітних жінок з’являються розтяжки. Від чого вони з’являються і як їх позбутися? Розтяжки з’являються, коли еластичність шкіри не справляється з темпами росту вашого тіла. Вони можуть бути на животі, грудях чи стегнах. Ці червоно-фіолетові смужки потім повільно зникатимуть. Утворяться й невеличкі шрами, які можуть ніколи не зійти. Якщо ви маєте чутливу шкіру і відчуваєте тягнення, то допоможе холодний душ, ментолова присипка чи олія. Використовуйте добрий живлячий денний та нічний крем. Не піддавайте своє обличчя під дію сонця, якщо не маєте вибору, то намащуйтесь сонцезахисним кремом і вдягайте широкого капелюха. Жінки зі світлою шкірою чи азіатські жінки більш схильні мати «маску вагітності» (меланоз шкіри) від надлишкової пігментації шкіри. Також треба трошечки бути під сонцем. Ви вживаєте багато вітаміну D, який дитина отримує з вашого молока ще кілька місяців після народження.

Фарбуйтеся красивими світлими тінями, підберіть собі блискучу губну помаду. Приділяйте вільний час собі. Приймайте теплі ванни з оліями, нехай ваш чоловік ніжно масажує вам спину, мрійте вдвох у ліжку про дитину, класно проводьте час і розслабляйтеся… Пам’ятайте, що вагітність лише тимчасова, і що ви від неї отримаєте найчудовіше – вашу дитину!

• Продовжуйте пити багато і їсти їжу, збагачену корисними жирами, типу лляного насіння чи риб’ячого жиру, щоб тримати шкіру в гарному стані.

* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

«Вагітність» чоловіка

Вагітною жінка одна не буває, якщо вона живе з близькою людиною. Зазвичай завжди «вагітні» обидва партнери. Як це може бути? Усім відомо, що в людей, що живуть разом, які близькі одне одному, навіть думки сходяться, вони стають схожими ззовні, повторюються симптоми хвороби в обох, якщо хворіє один (не про інфекційні хвороби).

Календар вагітності: сорок другий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 42 тиждень

Мабуть ви маєте таке враження, ніби над вами жорстоко пожартували, але ви дійсно скоро народите. Жоден лікар не дозволить, щоб жінка виношувала дитину більш ніж на 2 тижні довше за встановлений строк, так що кінець насправді близько. І дякуємо Богу на сучасну медицину!

Календар вагітності: сорок перший тиждень вагітності

Ваша вагітність: 41 тиждень

Так як ваша «заповітна» дата вже настала і минула, ви можете почати хвилюватися. Заспокойтеся, бо більшість жінок, що вагітні вперше, проходять через це. Не переймайтеся, скоро маля лежатиме на ваших руках і буде щасливе вас бачити.

Календар вагітності: сороковий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 40 тиждень

Клас! Ви це зробили! Тепер кожного дня може статися так, що ви вже триматимете дитину на руках, дивитиметься в її очі, і тихенько шепотітимете: « я така щаслива бачити тебе!».