Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: тридцять шостий тиждень вагітності

36 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 36 тиждень

Ще зовсім трошки, всього 28 днів (плюс/мінус пару днів) лишилося до початку вашого нового життя. Закінчуйте свої приготування, скупляння пелюшок та їх прання; впевніться, що дитяча кімната також повністю готова. Тоді, навіть якщо дитина з’явиться раніше, ви будете готові.

Цікаво, що відбувається з вашим тілом, дитиною та життям цього тижня? Читайте далі…

Про що ви думаєте

«Сто пляшечок молока на стіні, сто пляшечок молока. Одну зняли, лишилося 99 пляшечок молока на стіні…»

Ваше тіло

Іноді, коли дитинка штовхається у ваші легені чи стискає ваш шлунок, вам здається, що ви цього не переживете. Але після того, як маля перевернеться, вам стане легше дихати.

Проте навіть після завершення цього процесу голова дитини лежатиме на вашому кишечнику, то ж до туалету доведеться бігти швидко.

Поки ваша дитинка крутиться, ви собі можете відпочити і подумати про те, що за декілька тижнів ваша вагітність скінчиться. Впевніться, що ви все прочитали про пологи, щоб не мати несподіванок і зайвих переживань.

Ваша дитина

Маля продовжує набирати вагу – біля 225 грамів щотижня. Цей жировий шар допомагатиме йому контролювати температуру тіла після того, як він покине це затишне містечко в вашому животику. До речі, після народження, жир складатиме 15% тіла дитини. Навіть в вашому животі дитина може чути, відчувати, торкатися і бачити. Єдина річ, що відділяє маля від навколишнього світу – це народжувальний канал.

А тепер щодо інших звершень цього тижня:

Щелепи дитини вже досить міцні і схожі трошки на маленькі зубки, хоча зубки розпочнуть рости ще не дуже скоро.

В маляти вже склався свій біоритм щодо сну. Тепер воно закриває оченята, коли засинає і відкриває їх, коли прокидається. Дитинка відкриває очі і повертає голову в сторону світла, як новонароджена. Потім вона витягує ручки вгору, відвертається від нього і буркоче.

Зараз маля вже біля 18 с половиною дюймів завдовжки і важить біля 2,7 кг.

Ваше життя

Ви можете почуватися глупо підчас останніх тижнів вагітності з б дитячим сидінням в машині і без дитини, але ж вже лишилося зовсім трішки!

Почитайте побільше про дитячі сидіння в та стандарти безпеки щодо них; дізнайтеся все про модель, що ви обрали.

Багато людей неправильно встановлюють сидіння в машині, так що перевіртеся на техстанції чи де-інде, щоб вам ця проблема не загрожувала.

Вже лишилося зовсім трошки. То ж достатньо вже видраювати ванну кімнату, краще прийміть ванну чи підіть поплавати в басейн. У басейні ви відчуєте себе легше, а тепла ванна заспокоїть вашу ниючу спину, ступні, шию, бедра…



* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Світ догляду за волоссям: як правильно обрати засоби для ваших локонів

Волосся потребує ретельного догляду, і правильний вибір косметики грає ключову роль у забезпеченні його здоров'я та краси. У цій статті ми розглянемо основні аспекти вибору засобів для догляду та запропонуємо корисний список для вашого наступної покупки.

Українські віршовані привітання з Масляною

З Масницею вітаю
І достатку вам бажаю,
І в хаті, і на дворі,
У золоті і в сріблі!

Як привернути увагу аудиторії з допомогою рекламних листівок та флаєрів?

У сучасному світі, де щодня люди стикаються з безліччю рекламних повідомлень, важливо виділятися. Компанія, яка спеціалізується на створенні унікальних сувенірів, рекламних листівок та флаєрів – КопіБум, пропонує ефективні рішення для привернення уваги потенційних клієнтів. Більше інформації про їхні послуги та продукцію можна знайти за посиланням https://fotobum.com.ua/lystivky-flaiery/.

Красиві вірші і смс-привітання з 8 березня


Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!