Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини по тижнях: тридцять четвертий тиждень

Розвиток дитини по тижнях: тридцять четвертий тиждень
 

Дитина

Ви завжди повинні пам'ятати, що всі дітки розвиваються з різною швидкістю і кожен – за своїм власним графіком. На 34 тижні життя ваш малюк може вміти стояти, тримаючись за щось або когось, грати в пікабу, махати, плескати в долоні, повзати і, можливо, сідати з положення лежачи на животі або вставати з положення сидячи. Якщо ваша дитина досі цього не робить, будьте терплячі, за один-два місяці все кардинально зміниться.



У вас можуть бути проблеми через те, що дитина влаштовує істерики кожен раз, коли ви хочете піти і залишити її з нянею. Або ж ситуація може бути протилежною: малюк задоволений і щасливий, коли сидить з нянею, але як тільки ви приходите, починає вередувати. Такій поведінці може бути кілька причин і пояснень.

Мама

Якщо ви працюєте або просто у вас був насичений день, ви напевно повертаєтеся додому під вечір, стомленою чи роздратованою. А тут ще дитина починає вередувати від того, що хоче спати, їсти або вимагає вашої уваги. Як ви знаєте, немовлята добре відчувають настрій мами, тому вам напевно будуть корисні наступні поради...

Щоб приходячи додому не дратуватися ще сильніше, спробуйте по можливості вирішити якісь з цих проблем – задовольнити деякі потреби малюка заздалегідь. Наприклад, якщо ви знаєте, що він буде голодний, коли прийдете додому, попросіть няню погодувати його за годину до вашого повернення або запропонувати йому легкий перекус. Якщо, коли ви повернетеся, дитина вередуватиме, бо хоче спати, попросіть няню укласти її на короткий сон за пару годин до цього.

Ваш настрій впливає на настрій дитини, тому, якщо ви повертаєтеся додому стомленою, пригніченою або роздратовано після важкого дня, постарайтеся розслабитися перед тим, як побачите малюка вперше за вечір.

Візьміть з собою на телефоні або плеєрі улюблену музику і послухайте, поки будете їхати додому. І це не обов'язково має бути спокійна заспокійлива музика, можливо, навпаки щось дуже важке або ритмічне, під що хочеться танцювати. Експериментуйте і знайдіть те, що підійде саме вам.

Прогуляйтеся по околицях перш, ніж заходити в будинок. Якщо ви досі не можете заспокоїтися, дайте собі більше часу. Якщо вам не вистачає цього самого часу, подумайте про те, що в глобальному сенсі ці 5 хвилин нічого не вирішать, і не виб'ють вас кардинально з графіка, зате ви повернетеся додому спокійною і з гарним настроєм.

Коли приходите додому, не починайте в поспіху робити все, що у вас заплановано. Не поспішайте закидати прання або бігти готувати вечерю, знайдіть час відразу ж після повернення побути з дитиною, поспілкуватися і приєднатися до її поточноигрі або заняття.

Не виганяйте няню відразу, як прийдете додому. Нехай вона побуде ще хвилин 10, щоб дитина встигла звикнути, що ви прийшли, а няня йде. Якщо няня пішла, а у вас багато справ, і малюк хоче грати з вами, робіть все разом з ним. Наприклад, якщо вам потрібно перевірити пошту або зробити щось по роботі за комп'ютером, посадіть малюка поруч, щоб він дивився, як ви працюєте. Якщо вам потрібно випрати, нехай малюк буде поруч, а ви розповідайте і показуйте, що робите. На кухні для дитини знайдеться також багато всього цікавого – тут вже справа тільки за вашою фантазією.

Розвиток дитини

У цьому віці дітей дуже бавлять звуки «як кажуть тварини». Ви можете додавати їх, читаючи книжки або слухаючи дитячі пісеньки про тварин, а можете придумувати і свої – тут у вас величезний простір для творчості.

Поради

Слізні прощання

Ви зібралися в магазин, ваша нянечка вже прийшла, вам залишилося тільки схопити сумку і втекти. Але тут вже знову дитина плаче на ваших руках. Вона кричить і хапається за вас, ніби від цього залежить її життя. У чому причина такої реакції?

Істерики під час прощань – нормальний етап розвитку малюків, який, як правило, починається у віці близько 6 місяців і триває до 12-18 місяця життя дитини. Такі істерики можуть з'являтися і в більш дорослому віці, коли дитина переживає серйозні зміни в житті. Звичайно ж, це складно і для вас, і для малюка. Так що ж можна зробити?

Ваша дитина реагуватиме на цю ситуацію, як і ви. Якщо ви будете бачити в ній величезну проблему, вона – теж. Постарайтеся зробити прощання якомога більш радісними з обіймами, поцілунками і посмішками. Якщо дитина плаче, утіште її – це нормально, але не допускайте, щоб її сльози засмучували вас.

Попередьте дитину заздалегідь. Деякі діти важко сприймають такі різкі зміни, як відхід з парку, вкладання спати, прощання з батьками і т.д. У цьому випадку, щоб малюку було простіше прийняти цю подію і змиритися з нею, спробуйте попереджати його заздалегідь і заздалегідь збиратися. Так у нього буде час підготуватися до прощання.

Відволічіть дитину. Дітки швидко прив'язуються до речей, і напевно у вашого малюка є улюблена іграшка, за допомогою якої ви зможете відволікти його.

Якщо дитина плаче, коли прощається не з вами, не сприймайте це на свій рахунок. Це не означає, що тата, бабусю, дідуся або няню вона любить більше. Просто їй, знову ж таки, не подобається ця різка зміна. Тому дайте їй час змиритися.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Розвиток дитини по тижнях: сорок восьмий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що перший день народження вашого малюка буде вже через чотири тижні? Весь минулий рік для вас напевно був, як захоплююча пригода. Ваша дитина не тільки потроїла свою вагу, але і можливо вже навчилася ходити і говорити кілька слів. Вона вже вміє повідомляти вам, що хоче і що їй потрібно, вона прив'язалася до вас і ваших близьких, а її особистість стає все більш і більш визначеною з кожним днем.

Розвиток дитини по тижнях: сорок сьомий тиждень

Дитина

Складно повірити, що той маленький клубочок щастя, який ви привезли з пологового будинку, перетворився на цей гучний, активний згусток енергії, після якого вам постійно доводиться прибирати.

Розвиток дитини по тижнях: сорок шостий тиждень

Дитина

Ваш малюк продовжує вчитися, взаємодіючи з навколишнім світом, і цікавиться інтерактивними іграми все сильніше з кожним тижнем. Також ви можете помітити, що він стає все сильнішим. Якщо дитина ще самостійно не ходить, не варто турбуватися, адже всі дітки розвиваються за своїм індивідуальним планом і переходять на нові етапи розвитку, коли вони до цього готові. Повірте, як тільки малюк почне ходити, ви ледве будете встигати за ним стежити – ваші спокійні дні вмить закінчаться.

Розвиток дитини по тижнях: сорок п´ятий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваш малюк продовжує стверджувати свою незалежність. Тепер змусити його сидіти – справжня проблема, а особливо поводитися спокійно під час зміни підгузників. Ваш непосида постійно намагається кудись залізти, до чогось дістатися, тому ще раз перевірити безпеку будинку для дитини – чудова ідея!