Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: сорок другий тиждень вагітності

42 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 42 тиждень

Мабуть ви маєте таке враження, ніби над вами жорстоко пожартували, але ви дійсно скоро народите. Жоден лікар не дозволить, щоб жінка виношувала дитину більш ніж на 2 тижні довше за встановлений строк, так що кінець насправді близько. І дякуємо Богу на сучасну медицину!

Цікаво, що відбуватиметься з вашим тілом, дитиною і життям цього тижня? Читайте далі…

Про що ви думаєте:

«Я буду вагітною до кінця своїх днів, чи не правда?»

Ваше тіло

Ви питаєте себе, що ви такого зробили в минулому житті, що в цьому маєте носити дитину на 2 тижні довше? Ви занепокоєні і почуваєте себе незручно, а маляті дуже зручно в вашому животику (чому ж ще, ви думали, воно не хоче виходити?). Спробуйте розслабитися, продивіться в 32 раз свій улюблений фільм і подумайте про те, що маля скоро буде поруч з вами.

Старші жінки можуть розповісти вам про можливість стимулювання пологів вдома, що ви могли б спробувати. Може для вас має спрацювати касторова олія, довга прогулянка чи секс? Тоді візьміть собі супергостру страву з колосальною кількість спецій і спробуйте «витравити» дитину звідти.

Ваша дитина

Це не сильно вам допоможе, але 10% вперше вагітних жінок виношують дитину на 2 тижні довше за встановлений строк. То ж якщо інших проблем немає, то ви така не одна. І хоч вам так зараз і здається, вагітність не тягнутиметься вічно. Майже немає таких випадків, щоб жінки доношували дитину до кінця 42 тижня. Так що з дня на день ви триматимете маля вже на руках.

Навіть народжена в четвертому триместрі дитина може мати плями і недоліки на шкірі. Це повністю безпечно, то ж не переймайтеся. А ще, діти, виношені 42 тижні, при народженні мають дуже довгі нігті і густіше волосся.

Під час народження дитина продемонструє вам більш за 70 різних примітивних рефлексів.

Цього тижня маля вже важить від 3,5 до 4 кг (а може навіть і більше) і досягло 21 дюйма.

Ваше життя

Напишіть про вашу вагітність в щоденнику чи в листі до дитини. Напишіть там все, про що видумали, навіть якщо вам зараз здається, що ви нічого не пам’ятаєте. Ви обов’язково все згадаєте.

Поки ви пишете листи, не забудьте написати одного мамі чи іншій надзвичайній жінці з вашого життя.



* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Календар вагітності: тридцять сьомий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 37 тиждень

Тепер ваша дитинка офіційно готова! Це означає, що тепер ви в будь-який момент можете нормально народжувати. Ця страшна, хвилююча ідея так і крутиться в голові. У вашого чоловіка, безсумнівно, те ж саме відчуття. Так що не бійтеся ділитися думками і насолоджуйтесь цими останніми тижнями (чи днями) разом.

Календар вагітності: тридцять шостий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 36 тиждень

Ще зовсім трошки, всього 28 днів (плюс/мінус пару днів) лишилося до початку вашого нового життя. Закінчуйте свої приготування, скупляння пелюшок та їх прання; впевніться, що дитяча кімната також повністю готова. Тоді, навіть якщо дитина з’явиться раніше, ви будете готові.

Календар вагітності: тридцять п´ятий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 35 тиждень

Отже цей день (день пологів) непомітно підкрадається, ви можете почати нервувати з того приводу, що вас очікує такий біль. Не концентруйтеся на неприємних моментах, краще подумайте про те, як ви вперше побачите своє маля.

Календар вагітності: тридцять четвертий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 34 тиждень

Дитяча кімната вже майже готова. Ви запаслися пелюшками. Ви готові і чекаєте. І, якщо все піде добре, то чекати вам ще 6 тижнів. Так що не зводьте себе з розуму, насолоджуйтесь цим часом будучи наодинці, з друзями чи з чоловіком. Бо незабаром з’явиться дитина і ви мріятимете про такий час.