Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: вісімнадцятий тиждень вагітності

Вісімнадцятий тиждень вагітності: плід
 

Плід

Ваш малюк стає все сильнішим і сильнішим – цього тижня ви навіть можете відчути як він рухається – це прекрасний момент! Але знову ж, це може статися на пару тижнів пізніше, або якщо ви вагітні вже вдруге, то могли відчути це й раніше. Та все ж, ви знаєте, чого чекати. Також ви можете дати помацати своїм дітям ваш животик і розповісти їм про те, що незабаром вони матимуть братика чи сестричку. Вони можуть його гладити і з ним розмовляти. Очікування для дітей є дійсно довгим, але якщо вони чують серцебиття під час відвідування акушера чи побачать малюка на УЗД, то його поява не буде для них такою дивною.

Зараз ваша дитинка вже досягла 20 см в довжину і важить 200 грамів, прямо як маленький пупсик.

Вона вже відчуває дотики, так що ви можете вже з нею контактувати гладячи свій животик чи легенько натискаючи на нього (так, щоб вам не було боляче, бо можете зробити боляче дитинці). Малюк все це відчуватиме і відповідатиме, може навіть штовхаючи чи тиснучи на цю точку.

Майбутня мама

Що це? Ця вібрація, легке відчуття в вашому животику? Може це ваша дитинка вам каже: «Мамо, ти мене відчуваєш?» Перше відчуття, коли вам здається, що ви щось відчули, воно неймовірне. «Чи я щось тільки-но відчула?» або «Чи то був мій кишечник чи …?» Чи це я відчула маленький поштовх зліва внизу живота.. О, і знов його відчуваю. Це дійсно мій малюк? Переповнені різними почуттями і хвилюванням, ви чекаєте на наступний поштовх. Це очікування може бути довгим, тому що буває, що тиждень проходить перед наступним контактом. А буває, що це стається наступного дня і вас знов охоплює це чудове відчуття: «В мене дійсно є дитина! Я її відчуваю!»

Якщо ви нетерплячі і хочете знов відчути малюка, то спробуйте зробити це біля опівночі, тоді він найбільш активний. Підійміть коліна лежачи на спині і покладіть руки на матку, таким чином ви досягаєте максимальної можливості того, що дитина торкнеться стінки матки. Ніжно натискайте на низ живота і просто чекайте. Не забувайте про те, що ваша дитина плаває в пузирі з рідиною і все ще зовсім невеличка, тож вона дуже рідко нормально торкається стінки матки. Чим більшим ставатиме ваш малюк, тим легше буде його відчути. Спочатку ви відчуватимете його як зграю метеликів, а згодом так, наче він там грає у футбол. Але все одно відчувати дитину це так дивно і чудово, так чудово!..

Поради вагітним

  • Коли ви вперше відчуєте рухи дитини, скажіть це своєму лікареві під час наступного візиту.
  • Якщо ви не знатимете, як пояснити своїм дітям відчуття, коли малюк штовхається, то скажіть їм нехай прикладуть долоню до щоки і язиком торкатимуться її зсередини. Майже так відчуває себе малюк всередині вас.
  • Не почувайтеся винною, якщо раптом задрімали на зборах чи на роботі, або якщо ви стаєте сумною чи дратівливою, коли діти вас не слухаються. Вони просто хочуть знати, що, як і раніше, все нормально
  • Для ваших дітей (якщо вони у вас є) буде дуже цікавим малювати майбутнього братика чи сестричку.

    * підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

    Попередній тиждень Наступний тиждень


    (За матеріалами 3D Pegnancy)
  • Файли для завантаження

    Цікавий матеріал для вас

    Схожі статті

    |

    «Вагітність» чоловіка

    Вагітною жінка одна не буває, якщо вона живе з близькою людиною. Зазвичай завжди «вагітні» обидва партнери. Як це може бути? Усім відомо, що в людей, що живуть разом, які близькі одне одному, навіть думки сходяться, вони стають схожими ззовні, повторюються симптоми хвороби в обох, якщо хворіє один (не про інфекційні хвороби).

    Календар вагітності: сорок перший тиждень вагітності

    Ваша вагітність: 41 тиждень

    Так як ваша «заповітна» дата вже настала і минула, ви можете почати хвилюватися. Заспокойтеся, бо більшість жінок, що вагітні вперше, проходять через це. Не переймайтеся, скоро маля лежатиме на ваших руках і буде щасливе вас бачити.

    Календар вагітності: сороковий тиждень вагітності

    Ваша вагітність: 40 тиждень

    Клас! Ви це зробили! Тепер кожного дня може статися так, що ви вже триматимете дитину на руках, дивитиметься в її очі, і тихенько шепотітимете: « я така щаслива бачити тебе!».

    Календар вагітності: тридцять дев´ятий тиждень вагітності

    Ваша вагітність: 39 тиждень

    Ваша «знаменна дата» наближується, а ви так і дивитесь на календар. Але знаючи, що менше 10% жінок народжують в саме цей день, подумайте про те, що пологи можуть початися неочікувано. В будь-якому, це буде найсприятливішим моментом для дитини. То ж постарайтеся не засмучуватись, якщо дитинка з’явиться раніше чи пізніше, ніж ви планували.