Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: тридцять восьмий тиждень вагітності

38 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 38 тиждень

За пару тижнів ваш синдром «влаштування» досягне апогею. Ви будете зайняті пранням і складанням дитячих речей. Якщо ви все ще не встановили дитячу кроватку, люльку тощо, то зараз самий час зробити це.

Цікаво, що відбуватиметься з вашим тілом, дитиною та життям цього тижня? Читайте далі…

Про що ви думаєте:

«Будь ласка, тільки щоб в мене не відійшли води в незручний момент: під час зустрічі з клієнтом, на педикюрі чи в ресторані…»

Ваше тіло

Так як ваша матка розширюється, у вас може текти рідина. Вона густа і схожа на слиз; ця рідина захищає вашу матку і попереджує попадання інфекції протягом вагітності. По мірі виконання своїх функцій, рідина покидає матку.

Але виділення цієї рідини не є точною ознакою того, що починаються пологи.

Ви також можете помітити рожеві чи «кров’яні » виділення – це ще одна ознака того, що матка розширюється.

Відколи почнуться такі інтенсивні виділення, будьте готові до регулярних, сильних та болючих переймів чи інших ознак того, що вам слід зателефонувати до лікаря і їхати до пологового будинку.

Ваша дитинка

В кишечнику маляти накопичилася значна кількість меконію (першорідного калу), який вийде скоро після його народження і ви отримаєте свій перший досвід.

Ось ще що відбувається:

Маля, мабуть, вже себе обцарапало, адже його нігті настільки вже довгі, що обплітаються навколо пальчиків.

Легені дитини продовжують розвиватися, а її мозок і нервова система функціонують все краще з кожним днем. Останні розвиватимуться ще до підліткового віку.

Маля важить біля трьох кг і виросло до 19-20 дюймів.

Ваше життя

Ви носите одні й ті самі джинси вже протягом місяця; видно, що ви давно не прали. Протягом наступних тижнів все поміняється. Хто знав, що така тендітна жінка може перепрати таку гору білизни за 2 дні? Зараз вже час поскладати дитячі речі і не забути купити засіб для виведення плям.

Спитайтеся в знайомої, яка вже має дитину, що підходило її маляті. Але не факт, що вашій дитинці це підійде. Вам доведеться приходити до всього способом спроб та помилок.

Підготуйте випраних малесеньких речей на 2 тижні вперед. Але не треба перенапружуватись і прати все на рік вперед. Вам ці речі можуть і не знадобитися зовсім. Просто складіть інші речі, щоб потім можна було здати їх до магазину, обміняти на більші розміри чи подарувати іншій майбутній мамі.



* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Багатоплідна вагітність і пологи: що потрібно знати

Народження одночасно двох і більше дітей у наш час стає все більш поширеним, ніж в попередні роки. Зараз 1 випадок багатоплідної вагітності припадає на кожні 80 звичайних зачать. Якщо і ви зараз вагітні більш ніж однією дитиною, вам варто знати про деякі нюанси як про своє «цікаве положення», так і про майбутні пологи.

Про смачний і здоровий секс у «цей» період

Спеціально з ваших прохань, майбутні матусі, Альона Гуменюк, організатор конференції для вагітних «У нас буде дитина», зустрілася Косолаповою Вікторією, щоб дізнатися про "ЦЕ" в "ЦЕЙ" період. Вікторія – сертифікований фахівець з питань жіночого здоров'я і сексуальності, власниця студії Жіночого розвитку та Вумбілдингу.

Пологи: як це відбувається

Якщо ви чекаєте на первістка, напевно вам буде цікаво дізнатися, як же відбувається процес родової діяльності. Кожна майбутня матуся у ІІІ триместрі вагітності починає все частіше уявляти собі появу на світ своєї дитини. Вона продовжує мріяти про свого малюка, бачити його ручки, ніжки, на кого він буде схожий, які у нього очі...

Найкращі фільми для вагітних

Вагітним жінкам корисно не тільки гуляти на свіжому повітрі, а й побільше відпочивати. Так хочеться просто полежати на дивані і нічого не робити! Можна погортати журнали, прочитати цікаву книгу або просто подивитися телевізор.