Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як захистити дитину від сонця на пляжі

На пляж з дитиною

Залучати дітей до відвідування пляжів можна в своєму регіоні, починаючи з 2-річного віку, а у віці 3-4 років дитину вже можна брати з собою на морський відпочинок. Брати дитину, яка не досягла трирічного віку, в регіон з різкою зміною клімату лікарі не рекомендують, оскільки в такому віці період акліматизації відчувається досить гостро.

Малюк може бути сонним, млявим або дратівливим, а також погано спати, втомлюватися, вередувати.

Як захистити дитину від сонця на пляжі:

1. Перше відвідування пляжу дитиною має бути коротким - не більше 15 хвилин. Поступово час перебування на пляжі потрібно збільшувати.

2. Дитина повинна перебувати на пляжі тільки в самий безпечний час - ранні ранкові години з 9 до 11 і після 16 до 18.



3. Обов´язково слід використовувати сонцезахисні креми для дітей або для дорослих з максимальним ступенем захисту.

4. Дуже важливо, щоб мокра дитина не бігала по пляжу. Після купання в морі з малюка потрібно змити сіль прісною водою і витерти насухо. Справа в тому, що крапельки води і кристалики солі діють як лінзочки, посилюючи дію сонця, а це може призвести до сильних опіків.

5. Темні окуляри для малюків, виконані у вигляді кумедних звіряток сприймаються дитиною як іграшка. Як правило, малята із задоволенням одягають їх на пляжі. Якщо ж дитина вередує і відмовляється від сонцезахисних окулярів, просто надягніть на неї панамку з широкими полями, яка буде служити додатковим захистом від сонця.

Пepeд від´їздом не забудьте покласти в дорожню аптечку хороший протиопіковий засіб. У разі опіку можна також використовувати кисломолочні продукти: кефір, кисле молоко, сметану. Ні в якому разі не можна змащувати шкіру, яка обгоріла, маслом або спиртовими розчинами.

За матеріалами vseodetyah.com

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас