Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 способів впоратися зі стресом в новорічні свята

Передноворічний стрес

Стрес, який ми відчуваємо в святкові дні, може перетворити веселощі, подарунки і радість на суцільний кошмар. Пропонуємо вам 7 порад, як впорятися зі святковим передноворічним стресом.

1. Розставте пріоритети

Ніхто, крім вас, не чекає, що ви зробите все самостійно і ідеально. Не змушуйте себе! Складіть список справ (дійсно, важливих!), розподіліть їх за ступенем важливості і сконцентруйтеся. Не забувайте ставитися до всього реалістично! Ця порада допоможе зменшити стрес.

2. Фізичні навантаження

Всім відомо, що фізичні навантаження - відмінний спосіб позбутися від стресу. Навіть якщо у вас купа роботи, знайдіть час для фізичних вправ. Якщо немає часу на тренажерний зал і на заняття з улюбленним DVD-диском вдома, влаштуйте тренування разом з подругами, заодно і поспілкуєтеся.

3. Масаж

Якщо ви з числа дівчат, що обожнюють масаж, виділіть годину на сеанс в SPA-салоні. Ви залишитеся задоволені, адже під впливом масажу стрес буквально випаровується!



4. Командні зусилля

Ви уявляєте собою команду, що складається з однієї жінки, яка повинна впоратися з усіма завданнями напередодні свята. Якщо це занадто складно для вас, підключайте оточуючих: нехай вам допоможуть діти або хтось інший з членів сім´ї.

5. Йога та медитація

Кілька хвилин тиші і спокою серед суєти святкових днів допоможуть позбутися напруги. Всього за 10 хвилин йога і медитація позбавлять вас від надмірного стресу.

6. Не робіть все самі

Зі стресом допоможе впоратися одне маленьке слово «ні». Навчившись говорити його, ви перетворитеся з божевільної жінки, яка бігає туди-сюди всі святкові дні, в спокійну, врівноважену людину, насолоджуються тим, що відбувається.

7. Заплануйте вечірку на час після свят

Багато компаній влаштовують корпоративи після свят. А чому б і вам не наслідувати їхній приклад? Організуйте вечірку після Нового Року, коли все вже заспокоється, і постачальник провізії вас із задоволенням обслужить без черги.

За матеріалами woman.delfi.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас