Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

ТОП-5 способів підробити в декреті

Підробіток у декреті

Під час декретної відпустки багато жінок змушені шукати собі підробіток. Таких молодих мам можна зрозуміти, адже повноцінний догляд за малюком вимагає великих фінансових витрат: коляски, підгузки, якісне дитяче харчування, ліжечка, іграшки, ліки коштують дуже дорого. Але для роботи потрібен вільний час, а малюк до себе вимагає багато уваги... як же знайти вихід із ситуації?

Репетитор

Якщо ти добре знаєш який-небудь шкільний предмет, ти можеш заробити додаткові гроші, працюючи репетитором. Зручність цієї професії ще полягає і в тому, що учні зможуть приходити до тебе додому на заняття і тобі не доведеться витрачати час і сили на дорогу. Якщо ти є фахівцем (психологом, юристом, програмістом та ін), можна спробувати попрацювати консультантом.

Крім цього, можна писати курсові чи дипломні роботи. У кваліфікованого фахівця часу на це піде не так багато, а заробіток досить пристойний вийде. Клієнтів знайти можна як через родичів, так і через інтернет.

Няня

Якщо ти любиш дітей, то стати нянею на дому - це може стати гарним способом підробітку для тебе. Багато мам і тат воліють своїх дітей ростити в домашньому вихованні, тобто не віддавати дитину в садок. Саме тому послуга няні затребувана у всі часи

. Досвід роботи в тебе вже є: сповивати, годувати, купати, міняти підгузки тобі більш ніж звично і знайомо.

Для того щоб знайти роботу нянею, спочатку можна озирнутися навколо. Напевно, у тебе немало знайомих мам по дитячому майданчику, які вже хочуть вийти на роботу, але не знають, з ким залишити своє чадо. Можна також подати оголошення в інтернеті або в газеті з вакансіями.

Перекладач і редактор

Якщо ти володієш хоча б однією іноземною мовою, то надання послуг з перекладу текстів може стати для тебе гарним підробітком. Ти можеш співпрацювати з бюро перекладів, просто відправивши туди свою анкету. Якщо ж ти не хочеш залежати від роботодавця, то краще опублікувати на популярних сайтах або в газетах оголошення про перекладацькі послуги.

Ідеальним підробітком для філологів може стати редагування різних текстів. Редакції періодичних видань, а також видавці друкованої продукції та книг постійно потребують подібних послуг. Якщо тобі під силу крім орфографічних помилок редагувати і стиль тексту, то твій заробіток буде на порядок вище.

Швачка і в´язальниця

Ти любиш і вмієш шити? Тоді цей вид заробітку може ідеально тобі підійти. Дай оголошення про пошиття речей на замовлення - дитячі комбінезони, костюми, сукні, куртки, карнавальні вбрання - і найближчим часом не буде відбою від замовників, адже всі ці речі мають попит у всі часи.

Якщо ж у тебе є в´язальна машина, то на цьому також можна заробити, особливо в холодну пору року. В´язані теплі штанці, дитячі костюмчики, кофточки і светри з веселими малюнками молодим мамам більше сподобаються, ніж фабричний одяг з трикотажу. Також можна в´язати вручну шапочки, пінетки, шарфики і т.д.

Фотограф

Якщо ти любиш фотографувати, можеш розмістити свої фото на сайтах фотобанків. Чим більше ти додаси красивих фотографій, тим більше людей їх купить. На таких сайтах є великий плюс: фото одне, але придбати його можуть нескінченну кількість разів.

Крім цього, освоївши такі програми як Coreldraw або Photoshop, ти можеш заробляти на дизайні й обробці фото. Вдома можна створювати красиві і оригінальні рамки для фото, роздруковувати цифрові фотографії (звичайно, при наявності кольорового принтера).

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас