Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як доглядати за нарощеними віями?

Як доглядати за нарощеними віями?

...Отже, ось вони - довгоочікувані, чудові, шовковисті вії! Тепер твій погляд манить і дражнить, а опущені очі і легка тінь від вій на повіках надає особливий шарм і чарівність. Ти дивишся на себе в дзеркало і готова скакати від радості. Спасибі майстру!



Однак після цілого дня ейфорії і захоплення поступово виникають питання: як доглядати за своїми віями, щоб зберегти красу на якомога довший термін? Чи можна їх фарбувати? Як змивати? Що буде, якщо звичним рухом потерти око рукою? Ці та багато інших питань ми і спробуємо зараз розглянути.

Чого робити не можна, якщо ви наростили вії?

Перше, що потрібно запам'ятати: ніякої олії на повіках! Якщо до цих пір ви намагалися відростити власні вії, живлячи їх настільки популярною реп'яховою олією, то з приклеєними віями доведеться про це забути. "Два в одному" тут не вийде. Масло чудово розчиняє клей, яким приклеюють штучні вії, тому якщо ви хочете зняти вії в домашніх умовах, без допомоги майстра, скористатися олією - найкращий варіант. Однак якщо видалення вій поки що не входить у плани, то від олій і від усіх олієвмісних "змивок" косметики слід відмовитися.

Другий ворог вій - руки. Так-так, наші власні руки. Якщо ви потрете очі, вії можуть зламатися. Взагалі, при нарощених віях торкатися своїх очей слід тільки два рази на день - при ранковому і вечірньому умиванні. І навіть у цьому випадку ви все одно кожен раз будете недораховуватися своїх вій - нажаль, вони мають властивість випадати.

Бояться вії і води - особливо хлорованої або солоної. Тому пані, що захоплюються плаванням, не можуть розраховувати на більш, ніж триденну "красу". Фарбувати нарощені вії не варто - мало того, що при нарощуванні втрачається така необхідність (для чого ж тоді нарощували?), так ще й зняття туші з очей травмо-небезпечно для "нерідних" вій.

Маленькі "тести на сумісність" з віями

Ну і кілька слів на тему, чи дійсно потрібно взагалі нарощувати вії конкретно вам. По-перше, якщо ви схильні до яких-небудь алергічних реакцій, слід зробити невеликий тест і перевірити, чи немає у вас алергії на компоненти клею, яким приклеюють вії. Для цього потрібно нанести маленьку крапельку клею на повіку і почекати деякий час. Якщо повіка почервоніла – вам не варто нарощувати вії. Червоні, запалені очі з прекрасним віями навряд чи принесуть вам задоволення...

Друге, про що варто подумати перед нарощуванням: а чи достатньо міцні ваші власні вії? Адже якщо вони виглядають "не дуже", тобто крихкі і ламкі, то ви можете собі уявити, що з ними буде після того, як ви знімете з них нарощені? Може, краще з добротою й розумінням поставитися до своїх рідненьких, і зміцнити їх, попивши вітаміни і помазавши на ніч повіки все тою же чудодійною реп'яховою олією?

Третє "протипоказання" для тих, хто носить контактні лінзи: незважаючи на те, що зазвичай нарощені вії і лінзи співіснують досить дружелюбно, варто зазначити, що при надяганні і знятті лінз ви будете травмувати вії, навіть якщо ви - супер-мега-майстер в надяганні лінз! Так що подумайте гарненько, чи варто воно того?

Проте, мабуть, єдиний вагомий аргумент проти - це алергія. Все інше, мабуть, не так уже й важливо.

За матеріалами wwwomen.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас