Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Три найкорисніших напої для дитини

Три найкорисніших напої  для дитини

Розглянемо три найкорисніших напої для дитини, які допоможуть її організму протистояти хворобам. Почнемо з того, що в раціоні маляти повинні бути тільки сезонні фрукти та овочі. Тобто не поспішайте купувати дитині полуницю або свіжий помідор. Від них карапуз не отримає зараз користі. Зміцнити захисні сили організму зараз допоможуть шипшина, журавлина і сухофрукти.


Настій шипшини

Цей напій – чемпіон по цілющим якостям. Ягода шипшини в містить вітаміну С в 50 разів більше багатьох цитрусових. Добре промийте ягоди, розімніть столову ложку сухих ягід і засипте в термос. Залийте 300 гр. крутого окропу і залиште настоюватися на ніч.

Запропонуйте малюкові цей напій замість чаю. Для смаку можна додати трохи цукру або меду.



Журавлинний морс

Вітаміни С і Р, що містяться в журавлині, допоможуть малюкові впоратися з застудою. А танін, яким багата ця ягода, виведе продукти розпаду шкідливих бактерій і вірусів. Щоб приготувати морс, потовчіть ягоди ложкою, відіжміть сік. Шкурки ягід залийте водою, прокип'ятіть 5-10 хвилин, остудіть, додайте сік, цукор або мед.

Узвар

Складно переоцінити корисні властивості цього напою із сухофруктів та ягід. Головне, треба пам'ятати при приготуванні цього компоту, що його не треба варити, достатньо лише довести до кипіння. Після цього залиште напій відстоюватися на тривалий час (можна в термосі).

За матеріалами ivona.bigmir.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас