Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Яким має бути дитяче ліжко?

Яким має бути дитяче ліжко?

До вибору дитячого ліжечка слід поставитися дуже відповідально. Зовнішня краса виробу - це останнє, чим варто керуватися при придбанні цього мало не найнеобхіднішого елемента з приданого малюка. Набагато більш доцільним буде врахувати наступні критерії.


Безпека є найважливішою вимогою до дитячого ліжечка. Міцне, стійке, бажано зі згладженими кутами та високими гладкими бортами - такі меблі не будуть представляти загрози здоров'ю розбишакуватого карапуза. Необхідно, щоб відстань між вертикальними рейками бортиків була не більше 5-6 сантиметрів: тоді малюк не зможе просунути голівку в простір між ними.

Оскільки дітки в дитячому віці гризуть все підряд, ліжечко з хороших сортів деревини буде кращим варіантом, ніж аналогічні меблі з пластику або полістиролу. Дерево, будучи екологічно чистим матеріалом, забезпечить дитині комфорт, крім того, воно легко піддається вологому прибиранню.



Дитяче ліжко повинне бути досить просторим і не сковувати рухів малюка, навіть якщо він переступив однорічний кордон. Відмінно, коли горизонтальна підставка ліжечка має кілька рівнів, а бічні перегородки легко знімаються. Швидке зростання і розвиток дитини зажадають від меблів таких перетворень. Оптимальною з цієї точки зору стане модель, яка трансформується в ліжко для дитини старшого віку.

Нижній висувний ящик в дитячому ліжечку або комод не обов'язкові, але вкрай бажані: це прекрасне місце для зберігання одягу, підгузків, іграшок та інших речей, що повинні бути під рукою.

Вибираючи матрац для дитячого спального місця, звертайте увагу на його розміри, жорсткість і пружність, хорошу повітропроникність, натуральність наповнювача.

Балдахіни і розкішні комплекти в ліжечко, безумовно, гарні, але, як правило, непрактичні. Недорога дитяча постільна білизна з бавовни або фланелі - те, що потрібно і малюку, і батькам. Вона приємна для тіла, відмінно «дихає» і витримає не одне прання. Подушка малюка до одного року зовсім не потрібна, оскільки погано впливає на поки що незміцнілий хребет. При бажанні її можна замінити звичайною пелюшкою, складеною в кілька разів.

Спокійний і здоровий сон малюка - мрія всіх батьків, не виключено, що правильно підібране дитяче ліжечко стане одним із кроків на шляху до цієї заповітної мети.

За матеріалами the-baby.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас