Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В´яла шкіра - що робити

В´яла шкіра - що робити

Якщо ваша шкіра обвисла, втратила еластичність і свіжість, стала пористою і придбала нездоровий сірий або жовтий відтінок, то у вас виникла справжня проблема - проблема в'ялості шкіри. Як позбавитися від в'ялості шкіри, що робити, щоб ваша в'яла шкіра знову стала молодою і свіжою, придбала тонус?


Причин появи в'ялості шкіри безліч. З одного боку, шкіра стає в'ялою з цілком природної причини: з плином часу організм виробляє все меншу кількість гіалуронової кислоти, яка підтримує еластичність шкіри. З іншого боку, є чинники, які завдають додаткової шкоди нашій шкірі. Наприклад, надмірне захоплення дієтами призводить до стрімкого зниження обсягів тіла, але шкіра при цьому не встигає досить швидко скорочуватися, через що обвисає. До такого ж ефекту може привести невірний підбір косметики, дисфункції ендокринної системи, вплив стресів і інші чинники, що провокують порушення обміну речовин і знижують тонус шкіри.

В'яла шкіра - що робити?

Щоб прибрати в'ялість шкіри, потрібно надати їй тонус. З цим завданням можна успішно впоратися, регулярно протираючи шкіру обличчя і тіла кубиками льоду. Найкращий ефект дає лід, виготовлений з відварів і настоїв лікарських трав. Вони тонізують шкіру, звужують пори, повертають обличчю свіжий колір. Щоб уникнути в'ялості шкіри, косметологи рекомендують протирати шкіру щоранку круговими рухами, злегка натискаючи кубиком льоду на поверхню шкіри.

Обов'язково доповнюйте свій комплекс боротьби з в'ялістю шкіри щоденними фізичними вправами, призначеними як для тіла, так і для обличчя (фейсбілдінг). Для цієї мети можна використовувати звичайні вправи або спеціальний комплекс, що призначений конкретно для вас і охоплює всі групи м'язів, в'ялість шкіри яких вас особливо турбує. Така гімнастика ефективно підтягує шкіру і освіжає її.



Морська сіль проти в'ялої шкіри - старовинний народний спосіб підтягнути шкіру і очистити організм від шлаків. Приймайте ванни з морською сіллю три рази на тиждень протягом місяця, щоб досягти відчутного результату.

Маски від в'ялості шкіри - ще один важливий елемент вашої краси. Прекрасно борються з в'ялістю шкіри маски домашнього приготування, наприклад, лимонна. Найпростіший варіант - прикласти до проблемної ділянки шкіри кружечок свіжого лимона. Можна також приготувати свіжовичавлений лимонний сік і намочити в ньому шматочок марлі, складений в декілька шарів. Потім марлю прикладають до ділянки в'ялої шкіри на 20 хвилин. Лимонна маска ефективно звужує пори, живить шкіру і повертає їй пружність.

Прекрасним в'яжучим засобом, який бореться з в'ялістю шкіри, є маска з жовтої глини. Глину заливають невеликою кількістю теплої води або молока, щоб вийшла досить густа маса, і наносять на шкіру щільним шаром. Інтенсивний курс лікування в'ялої шкіри передбачає курс в 10 процедур з використанням глиняної маски через день, а підтримувати шкіру в тонусі дозволить щотижневе застосування маски з глини.

В процесі позбавлення від в'ялості шкіри також слід приділяти підвищену увагу правильному харчуванню. До зниження тонусу шкіри призводить надмірне вживання всіх видів «швидкого харчування», цукру, кофеїну, спиртних напоїв, напівфабрикатів. Вживання здорової їжі, навпаки, сприяє збереженню молодості, краси і здоров'я вашої шкіри.

За матеріалами arabio.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас