Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Декретна відпустка - як не відстати від життя

Декретна відпустка - як не відстати від життя

Жінки сьогодні дуже активні. Найчастіше вони не тільки допомагають чоловікам заробляти гроші, але й самі часом стають основним джерелом грошей в сім'ї. Працюючій жінці, яка звикла до активного способу життя, буває дуже нелегко звикнути до спокійного перебігу життя і розміреного існування в декреті.


У перші місяці після народження дитини, природно, дуже багато турбот, і ні про яку іншу активність крім дитини мови бути не може. Молода мама мріє лише про одне - гарненько виспатися. Але час летить швидко і дітки швидко виростають.

Жінці вже до кінця першого року стає нудно. Так, звичайно, є безліч турбот по дому та догляду за дитиною. Але чи так це цікаво? Аж ніяк. Турботи забирають час, але не приносять ніякої радості та морального задоволення.

З часом, без хорошої психологічної підтримки з боку чоловіка, жінка починає відчувати себе нецікавою і непотрібною. Чоловік зайнятий роботою, у нього цікаве, насичене подіями життя, а дружина сидить вдома і тільки й бачить, що кухню, нескінченне прибирання і капризи дитини. Багато жінок мислять саме таким чином.



Але ж, дорогі дами, ваше життя тільки в ваших руках! Не варто впадати у відчай і нарікати на тяжку жіночу долю. Візьміть себе в руки, згадайте про хобі, друзів, свої захоплення.

По-перше, розвивайте свою дитину, вивчайте літературу про гармонійний розвиток дитини. Адже ваш малюк - це ваше відображення, він вбирає все як губка. Завжди виснажена і засмикана турботами мати не принесе радості дитині і заспокоєння чоловікові. У першу чергу, почніть з прогулянок. Ходіть в різні парки, не зациклюйтеся на прогулянці у дворі. Безліч вражень від нових місць подарують позитивні емоції не тільки вашому чаду, але й вам.

По-друге, згадайте про те, чого завжди хотіли навчитися, але завжди не вистачало часу. Почніть, наприклад, з того, що купіть і прочитайте жіночий журнал. Він створить настрій і тим більше буде хорошим гідом по світу моди. Після прочитання жіночого журналу ви будете готові до читання більш серйозних видань.

Прочитайте класику, на яку ніколи не вистачало часу. Почніть вивчати іноземні мови. Цей навик вам, до речі, стане в нагоді, і коли ви вийдете з декретної відпустки. Роботодавці будуть приємно здивовані, дізнавшись, що ви не тільки не відстали від життя, а й стали набагато цікавіше.

Третьою умовою цікавого життя в декреті є ваша привабливість. Ніколи не забувайте про те, що ви жінка, і ви - прекрасні!

За матеріалами the-baby.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас