Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як виманити дитину на прогулянку?

Як виманити дитину на прогулянку?

Діти-домосіди не таке вже рідкісне явище. У той час як батьки знемагають у чотирьох стінах, і засмучуються, що на таке корисне свіже повітря дитя не виманиш і калачем, їх чада прекрасно себе почувають вдома.


Багатьом дошкільнятам не подобається не стільки сама ідея прогулянки, скільки перспектива одягатися, особливо восени, взимку і навесні. Якщо є можливість прискорити цей неприємний процес або його полегшити за рахунок зручного комбінезона, це варто зробити.

А ось з тими домосідами, яким набагато цікавіше в квартирі, ніж на вулиці, доведеться повозитися:

1. Запропонуйте закопати «скарб». Це можуть бути старі іграшки або непотрібні речі. На наступний день сходіть, перевірте, чи на місці ваші скарби. Коли інтерес до «скарбу» трохи прохолоне, відкопайте його і переховайте. Це можна зробити і разом з дитиною, і вам самим, щоб потім шукати зниклий «скарб».

2. Запропонуйте пограти в слідопитів. Знайдіть і постарайтеся визначити, чиї сліди кому належать. Найкраще це робити в парку, де багато різноманітних слідів птахів, собак, кішок і білок.

3. Запропонуйте погодувати птахів. Візьміть з собою хліб, крупу, насіння. Можна відправитися не тільки у двір до горобців і голубів, а й на ставок, щоб погодувати качок. Спорудіть і повісьте на подвір'ї годівницю, в яку потрібно щодня насипати корм.



4. Запропонуйте зібрати для виробів та ігор камені, каштани, жолуді, шишки, листя, гілки і палички.

5. Запропонуйте попускати мильні бульбашки, спробуйте видувати їх через спеціальні формочки. Взимку в мороз можна поекспериментувати: чи зможуть замерзнути мильні кульки?

6. Запропонуйте влаштувати фотосесію. Причому об'єктом її може бути що завгодно - ваш будинок з різних ракурсів, всі сині предмети, квіти, комахи, інші діти і т.д.

7. Запропонуйте обійти свій район і складіть його карту або план. Крім будинків, магазинів і дитячих майданчиків, нанесіть на нього всі пішохідні переходи та світлофори.

8. Запропонуйте запускати кораблики в калюжах. Влаштуйте загати, прорийте канали від калюжі до калюжі, зведіть міст.

9. Прикрасьте своє вікно і запропонуйте піти подивитися, чи видно прикрасу з вулиці. Це можуть бути гірлянди, малюнки, сніжинки, квіти на вікні і навіть нові штори!

10. Запропонуйте змагання: хто більше знайде певних цифр на будинках, кому зустрінеться більше жовтих автомобілів, людей в червоному або банальних каналізаційних люків.

І головне: придивіться до себе! Нерідко діти-домосіди копіюють саме вас або засвоюють (від вас же!), що «погода на вулиці жахлива, як же не хочеться нікуди йти». Спробуйте навпаки знайти щось хороше в тому, що зараз калюжі, мороз, спека або непролазний бруд. Радісних вам прогулянок!

За матеріалами detochka.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас