Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Методи загартовування дитини

Методи загартовування дитини

Тобі так хочеться, щоб твій малюк був здоровий і його дитинство не затьмарювалося закладеним носиком і хворобливим блиском очей, що ти готова витратити будь-які гроші, виконувати всі вказівки лікарів і навіть більше? Але ж краще не лікувати, а зробити все можливе, щоб організм малюка сам навчився боротися з труднощами!

Повітря, сонце і вода...

Повітря, сонце і вода... Ці три компоненти, при розумному підході, зроблять загартовування твого малюка дійсно ефективним і дуже приємним. Головна вимога, якщо ти вирішила добитися результату шляхом наполегливих дій, знайди потрібний підхід, щоб малюкові всі ці процедури подобалися, а не викликали почуття страху або невдоволення. Таке загартовування перетвориться на тортури і для тебе, і для дитини.

Лікувальне повітря

Якщо можеш впевнено заявити про благополучну екологію там, де ви живете, сміливо виводь або винось свого малюка на прогулянку. Тільки в холодну погоду треба тепло вкрити малюка, в той же час, не змушуючи його мучитися від «перенагрівання». Бувайте на вулиці не менше години-півтори, і відмовляйтеся від прогулянки лише в разі дощу, тридцятиградусного морозу або хвороби малюка.

Якщо дитина зовсім маленька, рекомендується загартовувати її за допомогою повітряних ванн. Відкрий кватирку на 2-3 хвилини при температурі близько 24 градусів. Сама розумієш, це починати потрібно, коли тепло на вулиці і поступово знижувати температуру до 13 градусів, а час ванни розтягнути ще на 10 хвилин.

Сонячні дні...

Промені сонця мають одночасно і лікувальну, і руйнівну енергію. Перш, ніж оздоровити дитину за допомогою сонячних ванн, не нашкодь, намагаючись змусити її засмагати після дванадцятої години дня. Найласкавіше до твого малюка сонце - рано вранці і ввечері. Отже, ляж на килимок разом з дитиною. Перші кілька разів обмеж перебування на сонці до 3 хвилин, а потім можеш збільшувати тривалість процедури. Тільки нагадуй малюкові про те, щоб він по черзі підставляв сонечку то спинку, то животик, то боки. І не перестарайтеся, інакше після невдалого оздоровлення малюк може відчувати себе розбитим, втомленим. Десь через три таких ванни можеш продовжити таку приємну для малюка процедуру ще на кілька хвилин.

Водні процедури

Вода - це джерело життя і, може, тому вона має такі цілющі властивості і лікує людей від самих різних захворювань. Щоб і твоєму малюкові вода подарувала здоров'я, загартовуй його водними процедурами. Обери, який із трьох способів загартовування вам з малюком підходить найбільше: обливання, купання, обтирання.

Для обтирання тобі знадобляться махрова рукавичка, 6 хвилин часу і вода 34 градусів. Поступово знижуй температуру води до 20-15 градусів. Якщо хвилюєшся, чи витримає імунітет дитини холодну воду, почни з цього способу, оскільки він самий м'який.

Щоб безболісно привчити дитину до обливання, почни влітку з води, температура якої близько 40 градусів. Через кілька днів зможеш знизити її на 1-3 градуси.

Купання діти ніколи не сприймуть як обов'язкову лікувальну процедуру. Для них це справжня радість і море задоволення. Тільки обов'язково простеж, щоб місце купання було чистим. І, звичайно, краще навчити дитину плавати.

Способів загартовуватися і підвищувати імунітет дитини дійсно багато і більшість з них приносить малятам величезне задоволення. Тому приємного оздоровлення!

За матеріалами mama.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас