Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Збираємося до школи: список необхідних речей

Збираємося до школи: список необхідних речей

Найважливіша річ, з якої варто починати покупки до школи - ранець. Ранець - це рюкзак з жорсткою спинкою і широкими лямками, максимально пристосований для перенесення шкільного приладдя. Перша і основна відміна ранця від рюкзаків: ортопедична задня стінка. Це гарантія здоров'я спини дитини навіть за умови значного навантаження підручниками. Ортопедична спинка дозволяє оптимально розподілити навантаження на хребет і не допустити його викривлення.


Шкільний ранець має бути виготовленний з гігієнічного водовідштовхувального легкого матеріалу, оснащений світловідбивачами і еластичними лямками, на кожному виробі обов'язково повинно бути проставлене маркування, для якого віку призначений даний ранець.

Увага! . Для початкової школи найкраще підходять саме ранці з жорстким корпусом. Переходити на м'які рюкзаки і сумки, які носять на одному плечі, раніше 4-го класу не рекомендується.

Фахівці рекомендують купувати легкі ранці (від 500 до 700 гр). З твердою спинкою і широкими лямками (не менше 35 мм). За санітарними правилами нашої країни шкільний ранець разом з усім вмістом не повинен важити більше трьох кілограм.

Слідкуйте, щоб в ранці знаходилися тільки необхідні в даний день підручники та приладдя! Ранець повинен добре тримати форму і не деформуватися при укладанні шкільного приладдя. Чим більше буде в ранці відділень, тим краще дитина буде знаходити потрібну їй річ.

Увага! Якщо ранець обраний або використовується неправильно, то це може завдати істотної шкоди хребту і поставі малюка, а в майбутньому привести до серйозних проблем із самопочуттям.

Ширина портфеля не повинна перевищувати ширину плечей дитини. Верхній край не повинен бути вище плечей, а нижній - нижче стегон. Слідкуйте, щоб дитина носила ранець на спині на обох плечах, а не на одному.

Забарвлення недорогих ранців може бути нестійким. Зверніть на це увагу, щоб зберегти одяг школяра. Намочіть невелику ганчірочку або носову хустку і проведіть із зусиллям по ранцю. Хустка не повинна змінити колір.

Добре, щоб частина навчального матеріалу, який не потрібен щодня, зберігалася в класі (пластилін, фарби, альбом тощо).

ВАЖЛИВІ ДЕТАЛІ

У хороших ранців ручка зроблена так, що дитині важко постійно носити його в руці: портфель буде висіти під кутом. Це зайвий стимул надіти його на спину!

Ортопедична спинка з м'якими "подушечками" (щоб ранець не тиснув на спину) зроблена з дихаючого холлофайберу - дитина не буде потіти.

Світловідбиваючі смуги і замки: дитину легко помітити на дорозі.

Лямки не менше 4 - 8 см з м'якими "подушечками" (щоб не пошкодити плечі). Повинні регулюватися по довжині, щоб ранець можна було надіти і на літній, і на зимовий одяг.

Жорстка форма ранця (всередині алюмінієва рама). Так зошити і підручники не помнуться, рівномірно розподіляться всередині ранця, і його не буде перекошувати в різні боки.

Рекомендована вага портфеля з підручниками:

6 - 8 років до 2 кг
9 - 13 років до 3 кг
14 років до 5 кг
15-16 років до 6 кг

Зошит. Зараз великий вибір зошитів з яскравими, гарними обкладинками, які так приваблюють дітей. Не можна робити вибір тільки, виходячи з цих критеріїв.

Вчителі кажуть, що діти відволікаються від навчального процесу, коли захоплено розглядають обкладинки і хваляться ними. Від яскравих зошитів потрібно відмовитися в першу чергу тим батькам, дитина яких важко зосереджується на заняттях. Досить буде яскравого цікавого щоденника. Настільки коханого, що шкода буде виривати з нього сторінки і викидати у вікно, щоб батьки не помітили погану оцінку.

Якщо ви купуєте зошит в магазині, то можете бути впевнені, що він відповідає усім стандартам, клітини не розмиті і у них правильні розміри. Вони не будуть напружувати зір дитини, що важливо.

Найважливіше в зошиті – не колір обкладинки, а розмір (для кожного предмета свій) і якість паперу. Клітинки та лінієчки повинні бути досить яскравими, але при цьому бажано блакитного, фіолетового або сірого кольору, щоб очі не напружувалися. Бувають зошити з різнокольоровими сторінками. За словами виробників, це дозволяє мінімізувати зорове навантаження.

Особлива увага - товщині листа. Крізь папір не повинні просвічуватись написи на зворотному боці - це шкідливо для очей, та й виглядає неакуратно. Сліпуче білий, а також жовтий або сірий папір теж погано впливає на зір.

Зараз з'явилося багато предметних зошитів з корисною науковою інформацією на обкладинці. Особливим попитом користуються математичні, фізичні, хімічні формули і таблиця множення. Її регулярно освіжають в пам'яті навіть старшокласники. Дати життя великих письменників чи полководців не так затребувані. Значить, з літератури та історії можна вибрати просто красивий зошит. Малюки чітко знають: зошит з української мови - в лінієчку, з математики - у клітинку.

У старших не так однозначно. Якщо підлітку приємніше писати на картатому аркуші, не сперечайтеся: купуйте побільше зошитів і блокнотів в клітинку. Можливо, таким чином учень виявляє свою потребу в чітких рамках.



Альбом для малювання. Альбоми бувають різні, найголовніша відмінність - це папір. Він повинен бути щільним і придатним для малювання будь-якими засобами - і аквареллю, і олівцями, і гуашшю.

Ручка. Правильно підібрана ручка дуже важлива, особливо в перший рік навчання, коли йде навчання письму та становлення почерку. Як вибрати правильну ручку?

1. Ручка повинна зручно лежати в руці.
2. Мати прогумовані вставки, або рифлену поверхню в місці притиснення пальців.
3. Паста не повинна бруднити аркуш паперу, тому для письма в школі не варто купувати гелеві ручки.

Олівець. Малюкам та дітям, що йдуть в перший клас, краще купувати прості олівці. Вартість простого олівця може збільшуватися залежно від якості виготовлення. Дорожчий олівець при падінні збереже грифель, а при заточуванні - не розкришиться. Крім перерахованих, до яких всі вже звикли, є й інші види олівців.

Сегментні - дуже зручні, не вимагають заточування. Але при роботі з ними потрібна акуратність, тому їх не радять купувати першокласникам, чиї функції дрібної моторики рук ще не досить розвинені. Старшокласники і студенти полюбляють цангові олівці з дуже тонким стрижнем. Корпуси таких олівців вражають своїм різноманіттям. Будь-хто може для себе щось знайти.

Кольорові олівці. При виборі таких олівців потрібно звертати увагу на м'якість. Чим м'якше олівець, тим краще дитині ним малювати. Хотілося б уточнити, що існують спеціальні пастельні олівці, і вимагати від них яскравості неможливо, тому уважно читайте назву на упаковках, щоб не потрапити в халепу.

Ластики краще купувати імпортного виробництва. Вибір величезний. Ви можете купити і м'які і тверді.

Пенали бувають різні: з наповненням та без нього, м'які і тверді, залізні та пластмасові, яскраві і непримітні, з малюнками і без них. Обирай на свій смак. Але все ж краще купувати тверді пенали без наповнення. Тоді ви маєте можливість самі вибирати, чим їх заповнити.

Клей. Вибір клею досить широкий. Дуже зручний клей ПВА з кульковим дозатором. Першокласникам зазвичай купують клей-олівець. Під час придбання обов'язково дивіться, щоб він не був підсохлим, попросіть продавця перевірити.

Коректор. До цих пір популярні коректори-ручки. Напевно, вже жоден учень не уявляє, як можна без них обійтися. Існують коректори у вигляді стрічки, але для роботи з ними потрібна певна вправність.

Лінійки. Дерев'яні лінійки ще не вийшли з ужитку, вони більш пластичні і не зможуть поранити дитину гострими осколками, якщо зламаються. Але у пластмасових є свої переваги. Вони дуже яскраві і красиві, та й точність поділів у них краща. Вибір завжди залишається за вами.

Папки та обкладинки. Обкладинки для зошитів і книг купуйте обов'язково щільні, так вам не доведеться їх міняти кожен місяць. Дуже зручні пластикові папки для зошитів на кнопках. В них вони не мнуться, учень завжди знає, що всі зошити в одному місці, не треба шукати їх по всьому портфелю.

В даній статті розглянуті найпопулярніші канцелярські прилади школяра. Для уточнення списку потрібно звертатися в школу, в яку відправляється ваша дитина.

За матеріалами tvoyrebenok.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас