Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Весільні прикмети

Весільні прикмети
 

Осінь - улюблена пора молодят. Навіть споконвіку вважалося, що весілля краще грати восени. Тоді керувалися тим, що врожай вже зібрано, поля прибрані, всі справи зроблені, тепер можна і погуляти. Весільна канітель завжди пов'язана з цілим рядом звичаїв і прикмет. Сьогодні вже мало хто вірить у народні прикмети. А навіть якщо хтось і вірить, то швидше вибірково – тільки в хороші чи тільки в ті, які хочеться вірити. Але коли справа доходить до весілля, тут як вважає більшість, краще перестрахуватися.

Прикмети - це досвід, накопичений століттями нашими предками. Весільні прикмети використовують, щоб зберегти священний союз молодих і попередити про можливі неприємності, заздрісників і недругів. Але чи дійсно вони застерігають від усіляких нещасть? У будь-якому випадку, хай кожен вирішує сам, ну а ми поки розберемо, як же зробити так, щоб все було «правильно»...

Застережні весільні прикмети

До моменту одруження або вінчання наречена не повинна бачити себе в дзеркалі в повному вбранні. Якщо сильно треба подивитися, зніміть одну рукавичку.

В день весілля подружки нареченої не повинні дивитися в дзеркало перед нареченою. Те ж саме стосується і нареченого. Можуть відвести нареченого або наречену.

Не можна розлучатися з фатою і бутоньєркою. Це сімейні реліквії від зглазу, які будуть захищати ваших дітей.

Взуття у нареченої повинно бути закрите. Якщо взуття відкрите, наприклад босоніжки, то так і буде боса ходити.

Наречена не повинна випускати з рук букет нареченої. Вважається, що так можна і щастя упустити. Якщо сильно треба, можете дати його на деякий час нареченому чи мамі. Тільки під час застілля дозволяється поставити його перед собою, але так, щоб ніхто його не чіпав. Також рекомендується кидати букет-двійник, схожий на подарований нареченим.

Не давайте ніколи міряти свою обручку. Це обіцяє вам нещасне подружнє життя або навіть розставання. Якщо навіть вийшло так, що хтось приміряв ваше кільце, перехрестіть його і подуйте в нього три рази. Також можна протягнути ниточку через кільце, вона збере на себе весь негатив, потім необхідно спалити цю нитку.

Не можна одягати перли на весілля. Це до сліз.

Наречений не повинен бачити сукню нареченої. Якщо побачить - все життя лаятися будете.

Наречену не повинна одягати подруга з таким же ім'ям. Може щастя на себе перетягнути.

На одязі у нареченого і нареченої має бути парна кількість гудзиків, інакше бути зраді. У всього на світі повинна бути пара.

Під час вінчання не можна дивитися в очі один одному - до зради, на свічки - до недовгого шлюбу. Потрібно дивитися тільки на священника.

Гості не повинні мити посуд на весіллі, інакше посваряться з молодятами.

Прикмети на щастя

У РАГСі молоді повинні розбити склянку, а при вході в будинок - тарілку.

Якщо наречена заплакала перед РАГСом чи вінчанням, життя буде щасливим.

Одружитися потрібно після полудня, шлюб буде вдалим.

Дощ чи сніг на весілля - на щастя.

Сережки нареченій повинна одягати щаслива одружена пара. Тоді і молода буде щаслива в шлюбі.

Чим довше плаття нареченої, тим довше подружнє життя.

Щоб шлюб був вдалим, наречена повинна надіти на себе щось старе, щось запозичене і щось блакитне або синє.

Наречений і наречена повинні разом задувати вінчальні свічки. Це обіцяє довге сімейне життя.

Кільця потрібно надягати до самої основи пальця, тоді й любов у родині буде грунтовною.

Якщо вранці перед весіллям наречений або наречена чхне, значить будуть щасливими у шлюбі.

Весільні рикмети настанови

Життя молодих буде забезпеченим, якщо наречений покладе в правий туфель п'ятикопійчану монету. Цю монету потрібно зберігати як талісман сім'ї.

Обручки слід вибирати гладкі, без каменів. Тоді і сімейне життя буде гладким.

Після шлюбу нареченим варто разом подивитися в одне дзеркало. Це має принести удачу в родину.

Нареченому і нареченій весь день потрібно триматися разом, щоб ніхто не встав між ними. Тоді союз буде міцним.

Дорога в РАГС, церкву або на банкет не повинна бути прямою. Потрібно зробити її як можна більш хитромудрою, щоб заплутати злих духів. А щоб їх відлякати від молодят, необхідно постійно шуміти.

Наречений і наречена, кланяючись батькам, повинні кланятися разом, тоді й жити дружно будуть.

Весільний торт повинна різати наречена, а наречений - підтримувати ніж. Перший шматок наречений підносить нареченій, другий наречена - нареченому. Ця прикмета - до взаємодопомоги та підтримки в сім'ї.

Коли наречений з нареченою виходять з церкви, хтось із рідних повинен розбити яйце. Робиться це для того, щоб пологи молодої дружини були легкими.

Наречена не повинна сама переступати поріг, вона повинна переступати його або разом з нареченим, або наречений повинен перенести її на руках.

Подушки на шлюбному ложі повинні лежати так, щоб розрізи наволочок стикалися. Тоді молода сім'я буде жити дружно.

Щоб не наврочили, наречена повинна йти в РАГС, накрита фатою. Також можна почепити нареченому і нареченій англійські шпильки, або зробити в невидному місці пару стібків синьою ниткою - це теж допоможе вберегти молодят від пристріту і заздрісників.

Весільні прикмети передбачення

До двох голубів прив'язують дві стрічки: одному - рожеву, другому - блакитну чи синю. Який голуб швидше злетить, по тому судять, хто перший народиться в родині: хлопчик чи дівчинка.

Свекор зі свекрухою підносять коровай із хлібом та сіллю. Хто відкусить більший шматок без допомоги рук, той і буде головним у шлюбі.

Коли молодята триматися за руки, дивляться, чия рука зверху, це вказує на те, хто буде головувати в родині.

Якщо у нареченої в день весілля засвербіла права рука, значить буде в житті багато веселощів, якщо ліва - буде багато грошей.

Існує ще величезна безліч прикмет і забобонів, а наведені вище - всього лише найбільш поширені. Як би там не було, я вважаю, що найкращою прикметою для молодят повинна бути їхня міцна взаємна любов.

Плануючи своє ідеальне весілля, не забудьте найняти і найкращого фотографа. Якщо і вам потрібен творчий і професійний фотограф на весілля, зверніться на сайт http://moya.in.ua/gallery/wedding/ - тут ви зможете продивитись протфоліо і найняти саме таку людину.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас