Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як швидко вивчити букви?

Як швидко вивчити букви?

Вашому маляті скоро треба йти в школу, а він ще не знає алфавіт? Тоді потрібно терміново виправляти становище і починати грати. Так-так, саме грати, адже всю складну інформацію діти сприймають «на ура» виключно в ігровій формі. Зараз є безліч методик, використовуючи які ви легко можете навчити вашу дитину, як пишуться і вимовляються букви. Розберемо з вами кілька популярних технік.


1. Чудо-абетка. У дитини прокидається інтерес до букв приблизно в півтора-два роки. Саме в цей час вам потрібно купити велику барвисту абетку і періодично читати вірші разом з дитиною, розглядати букви і зображення поруч з ними, супроводжуючи це все цікавою історією про ту або іншу тварину. Літери повинні бути великі і яскраві. Ні в якому разі не перевіряйте дитину, не просіть, щоб вона повторила одну букву кілька разів. Це відіб'є в неї бажання далі грати з цією книгою. Коли малюк запам'ятає всі букви, він сам вам їх «видасть».

2. Гра в асоціації. Прочитайте про букву віршик, нехай малюк покаже її за допомогою пантоміми, яку ви відгадаєте, малюйте або складайте розповідь про букву, яку він зображував.

3. Веселі картки з буквами. Ви можете послідовно вивчити всі букви, якщо розвісите картки з їх зображенням по всьому будинку. Наприклад: сьогодні ви вивісили букви К і Л, звертайте увагу дитини на них, говоріть слова, які починаються на ці букви. На наступний день додайте до них ще дві нові літери і так далі, поки не буде вивішений весь алфавіт.



4. Весела пісенька. Ще один спосіб розучити букви - це вимовляти їх співуче, як пісеньку. Можна, в принципі, скачати з інтернету ролик, де зображуються букви, і звучить фонограма. Підспівуйте разом з дитиною голосу в ролику, потім співайте просто під музику або без неї, як справжню пісню.

5. Смачні літери. Цей спосіб підійде для любителів поїсти. Викладайте зображення букв з продуктів на тарілці, коли годуєте малюкові. Вимовляйте букву вголос, називайте предмети навколо вас на цю букву.

6. Вчимо букви - розвиваємо моторику. Ви можете поєднати ці два дуже корисних заняття. Так, граючи з гудзиками, ви можете викладати з них зображення букв. На манній крупі пальчиком вимальовувати контури букв. Їх можна викладати і з сірників, рахункових паличок, олівців, мотузочок. Мозаїка - відмінний варіант для розвитку моторики і запам'ятовування букв. Викладайте букви різних кольорів, великі і маленькі. Обов'язково промовляйте всі букви, розповідайте історії про них. Малюк також може зробити обривну аплікацію. Вам потрібно буде вирізати з паперу літеру великого розміру і запропонувати дитині обклеїти її шматочками паперу.

При вивченні букв не тисніть і не змушуйте. Цей процес повинен проходити у вигляді гри і як би між іншим. І тоді завдяки вашому терпінню і наполегливості ви сформуєте у дитини інтерес до процесу пізнання. Успіхів вам і вашому малюку!

За матеріалами mamaclub.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас