Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Маммопластика і грудне вигодовування

Маммопластика і грудне вигодовування
 

Маммопластика, тобто збільшення грудей - пластична операція на молочній залозі, яка полягає в зміні її форми. Ця операція дає можливість жінці відчути себе більш впевненою і красивою. Але до операції кожна пацієнтка задається питанням: коли краще провести операцію - до або після вагітності і годування грудьми?


Зараз мамологи з впевненістю стверджують, що сучасні силіконові імпланти не впливають на розвиток плоду і зовсім не заважають жінці годувати грудьми. Якщо операція була успішно проведена професіоналом по збільшенню грудей, то вони не можуть перешкодити періоду вагітності та лактації.

Але все-таки, якщо операція по збільшенню грудей була проведена до вагітності, то слід знати про те, що під час вагітності у жінки можуть боліти груди, набухати соски. Це пов'язано з гормональною перебудовою організму, так як жінка готується стати матір'ю. Обов'язково потрібно повідомити лікаря, чи є у Вас імплантати в грудях: будь-які нездужання, пов'язані з вагітністю і наявністю або відсутністю імплантатів будуть розглянуті з особливою увагою.



Слід пам'ятати про те, що вагітність і лактація дуже сильно впливають на груди. Під час вагітності груди з імплантатом також дещо збільшуються, а після пологів приймають звичайні форми.

Грудні залози можуть втратити свою еластичність і попросту обвиснути. В основному це выдноситься до тих жінок, у яких були встановлені імпланти великого обсягу. Після закінчення годування грудьми такі жінки часто проводять підтяжку грудей для відновлення втрачених форм.

Є також і операції, при яких грудне вигодовування неможливе. Це стосується операцій, пов'язаних з розрізом навколо соска і його видаленням, а також хірургічного втручання по зменшенню грудей (редукційна маммопластика). При таких операціях пошкоджуються молочні протоки, що в свою чергу позначається на виробленні молока і викликає проблеми з годуванням грудьми.

Виконувати операцію по збільш-енню грудей, будучи вагітною на будь-яких термінах, категорично заборонено, так як це може спричинити дуже сумні наслідки - це єдине і найважливіше зобов'язання. Якщо Ви прийшли в клініку і лікарі погодилися зробити Вам цю операцію, незважаючи на ваше положення, Ви можете бути впевнені в тому, що це не професыонали, і вони байдужі до стану вашого здоров'я.

Автор: Ірина Зайцева

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас