Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагітність і сауна (лазня)

Вагітність і сауна (лазня)

Дитина є сенсом існування для будь-якої жінки. Навіть сьогодні, коли все наше життя проходить під гучними гаслами руху емансипації, цей вислів не втратив своєї актуальності. Більш того, в останні десятиріччя воно має декілька інший, глибший зміст.

Нинішні жінки все більше уваги приділяють і своєму здоров'ю, і здоров'ю своїх майбутніх дітей. Ось тут і виникають деякі суперечності. Виявляється не все те, що без сумніву було «корисним і правильним» для наших вагітних прабабусь залишається таким же «корисним і правильним» для нас.

Звичайно ж, у наш час досить важко відшукати таку жінку, що називається «кров з молоком», щоб і коня на скаку, і в хату палаючу. Скажений ритм сучасної дійсності, гіподинамія, часто повна відсутність хоч якогось режиму праці та відпочинку, неповноцінне харчування, інфекції і стреси - все це, безсумнівно, відкладає відбиток на крихкому жіночому здоров'ї. Зрозуміло, і стан вагітності у наших попередниць був трохи іншим. Ускладнення під час вагітності, токсикоз, важкі пологи - все це було вкрай рідкісним явищем. Тому, як правило, тоді життя представниць прекрасної статі в «цікавому положенні» практично не відрізнялася від звичайного стану.

Що ж пропонувалося в давнину вагітній жінці? Не піднімати важких предметів, не нервувати, ну і, звичайно ж, берегти себе і майбутню дитину. А ось баню ніхто не відміняв. Адже з незапам'ятних часів лазня на Русі вважалася символом здоров'я, чистоти і оновлення. Більш того, споконвіку в лазнях народжували, так як по суті своїй лазня була найчистішим і гігієнічно придатним для цієї справи місцем. Сьогодні навряд чи зустрінеш вагітну жінку, якій би лікар настійно радив відвідати парну.

Крім того, існує цілий ряд абсолютних протипоказань, таких як підвищений тиск, сильний токсикоз і загроза переривання вагітності. Також медики в один голос застерігають своїх пацієнток від зайвого перегрівання в першому триместрі вагітності, адже саме в цей період формуються всі органи і системи маленької людини. До того ж, завжди існує ризик отримати травму - посковзнутися, ударитися, отримати опік. Звичайно, якщо ви абсолютно здорові і до вагітності регулярно відвідували лазню, не варто відмовляти собі в цьому маленькому задоволенні.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас