Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради з годування малюка у пологовому будинку

Поради з годування малюка у пологовому будинку

Майже всі мами хочуть годувати своїх малюків грудьми. Але перші проблеми виникають, найчастіше, в перші дні після пологів, в пологовому будинку. Як допомогти налагодити цей природний процес?

Чи зможу я годувати грудьми малюка?

Годувати грудьми може будь-яка жінка, у якої є груди. Молозиво є у всіх жінок, які тільки-но народили, воно вже є в кінці вагітності. Приплив буде обов'язково, незалежно від результату пологів, цей процес відбувається автоматично, але буває в різні терміни. Годувати може жінка «молочна» і «немолочна», молода і «не дуже». Годувати можна навіть "двійню" і "трійню", і навіть жінка, яка усиновила дитину, може годувати її грудьми!

Для того щоб годування грудьми було успішним, жінці, в першу чергу, потрібне бажання! Крім того, потрібна підтримка оточуючих та навчання материнським навичкам - як прикласти малюка до грудей, як годувати в зручній позі, як сповивати, як носити на руках, щоб це було зручно і малюкові, і мамі.
Природа, створюючи процес вигодовування материнським молоком, зробила все так, щоб цей процес був максимально зручний, комфортний та безпечний. Випадки повної неможливості годування груддю на багаторічній практиці фахівців з грудного вигодовування поки не зустрічалися.

Поки немає молока, чи потрібен малюку докорм сумішшю?

За весь час існування людини як ссавця, догодовувати новонароджених сумішшю до приходу молока у мами почали відносно недавно, з часів винаходу замінників молока. З тих же часів і почалося штучне вигодовування. До цього протягом сотень тисяч років діти харчувалися молозивом, і ні в кого не виникало бажання дати новонародженому щось інше.
Необхідність догодовування сумішшю в сучасних пологових будинках, на жаль, сильно перебільшена. В дійсності, новонароджена дитина розрахована тільки на одне молозиво. Його виробляється небагато - краплі, і цього достатньо малюкові! Незрілі нирки ще не здатні переробити великі об'єми рідини, вони включаються в роботу разом з припливом молока у мами.
Природа мудра!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас