Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради по догляду та чищенню килимів: пилососимо

Поради по догляду та чищенню килимів: пилососимо
 

Прибирання за допомогою пилососа - це найпопулярніший спосіб і часто єдиний, який ми використовуємо при очищенні своїх килимів. Але яким би гарним не був ваш пилосос, з часом килим все одно потьмяніє, на ньому можуть з'явитися плями і небажані запахи.


Мабуть, найзручніше рішення тут - віддати килим в чистку. Нині хімчистки пропонують не тільки всі послуги з чищення та миття килимів, але і можуть самі забрати і привезти ваш килимок після чищення до вас же додому. Крім того, у деяких таких підприємств є сайт, на якому можна отримати необхідну інформацію про послуги, графік роботи та ціни хімчистки

Якщо ж у вас немає можливості або бажання реулярно платити за хімчистку килима, вам будуть корисні наші поради, які розкажуть не тільки про те, як правильно доглядати за килимом, а й як боротися з різними забрудненнями, неприємними запахами та іншими специфічними проблемами.

Почнемо з прибирання пилососом:

• Килим потрібно пилососити раз на тиждень, а в місцях інтенсивного руху - навіть частіше. Часте прибирання пилососом допоможе подовжити життя вашого килима, запобігаючи руйнуванню його волокон твердими піщаними частинками. Раз на кілька тижнів не полінуйтеся витратити більше часу і пройтися зі спеціальною насадкою по плінтусам, батареям та іншим важкодоступним місцям.

• Якщо ви пилососите килимове покриття, натягнуте на всю поверхню підлоги, розділіть площу килима на невеликі квадрати і ретельно прибирайте кожен з них перш, ніж перейти до наступного.

• Не варто поспішати, коли ви пилососите килим, особливо пухнастий, в який бруд забивається глибше і накопичується швидше. Тут один разочок пройтися з пилососом недостатньо. По кожному з ділянок килима варто пройтися по кілька разів, пилососити слід повільно, щоб напевно прибрати всі застряглі в ньому часточки бруду і пилу.

• Особливу увагу слід звернути на ділянки, де зазвичай сидять і шарпають ногами люди. Ці ділянки пилососьте в різних напрямках (хрест-наркест).

• Якщо у вас миючий пилосос, додайте в нього трохи звичайної харчової соди. Вона допоможе позбутися від неприємних запахів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас