Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зварити смачну каву

Як зварити смачну каву
 

У наш час практично кожен п'є каву - вранці, щоб збадьоритися, цілий день через пристрасть до її аромату або тільки час від часу з друзями. У будь-якому випадку, наскільки б сильно ми не захоплювалися цим напоєм, нам завжди хочеться пити хорошу каву. Та й навчитися готувати таку каву, щоб всі гості нею захоплювалися, теж зайвим не буде - це ж, як справжнє мистецтво! Так що, давайте вчитися варити смачну ароматну каву, яка не залишить нікого байдужим.


Для початку, якщо ви вирішили варити каву самостійно, вам потрібно знати основи цього процесу:

- Якщо у вас є вдома кавомолка, то краще купувати і зберігати каву в зернах, а молотити лише необхідну кількість кави перед приготуванням;

- Якщо ж кавомолки у вас немає, купуйте високоякісну каву крупного чи дрібного помелу залежно від того, чи користуєтеся ви туркою або кавоваркою для приготування кави;

- Зберігайте каву в герметичній ємності або щільно закривайте пакетик, в якому вона зберігається; а краще один раз купити спеціальну баночку для кави, в якій її аромат не буде вивітрюватися;

- Варіть каву тільки на свіжій чистій і смачній воді - вона не повинна бути з-під крану або вже кип'яченою, це зіпсує смак кави.

Варимо каву в кавоварці

Кавоварка - один з найпростіших способів приготувати каву в домашніх умовах. За смаком і способом приготування така кава буде більше схожа на заварну. Зручний цей спосіб тим, що від вас вимагається мінімум зусиль і уваги, і приготувати таку каву можна відразу на кілька людей.

Звичайно, найпростіше буде купити відразу готові пресовані пакетики кави з фільтром. Якщо ж ви хочете використовувати натуральну мелену каву - нічого складного в цьому теж немає. Вам знадобиться кава крупного помелу, щоб вода легше проходила, чиста (обов'язково свіжа і чиста) водичка і можливо паперові фільтри. А далі кавоварка зробить все за вас!

Варимо каву в турці

Це класичний і найулюбленіший спосіб серед кавоманів. Для приготування кави краще всього підійде турка з вузькою шийкою та олов'яним покриттям. Щоб кава вийшла смачною, бажано взяти воду кімнатної температури, а варити її - на мінімальному вогні. Ні в якому разі не можна кип'ятити каву, як тільки вона закипіла і почала підніматися, її відразу потрібно зняти з вогню. Однак і розливати каву по чашках теж не поспішайте. Знявши з вогню, дайте каві настоятися 2-3 хвилини в турці, і тільки після цього розлийте по чашках, додайте цукор, вершки, необхідні спеції.

На любителя в каву можна додавати різні спеції і добавки. Поговоримо про найпоширеніші з них.

Цукор додається до кави за смаком, проте для цього напою краще підходить коричневий цукор - з ним ваша кава буде більш ароматною.

Сіль здатна додати чашці кави трохи пікантності. Але не варто сильно захоплюватися сіллю, щоб не зіпсувати смак напою, її потрібно трохи, буквально на кінчику ножа.

Імбир здатний зробити смак кави насиченішим і приємнішим. І якщо вам подобається аромат імбиру - сміливо додавайте його в каву. Але тут також треба бути акуратним, так як аромат цієї спеції дуже насичений.

Гвоздика також може урізноманітнити вашу каву, але додаючи її, керуйтеся правилом «краще менше, ніж більше». Тому що аромат у неї дуже агресивний.

Корицю можна додавати за смаком, і вона є більш класичною добавкою до кави. З нею перестаратися важче, але постарайтеся не перебити нею весь кавовий аромат, а тільки підкреслити його.

Також в мережі Інтернет зараз можна знайти купу рецептів кави як зі спеціями, так і з алкогольними напоями. Тому знайти рецепт своєї ідеальної кави не складе ніяких труднощів.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас