Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи потрібен репетитор вашій дитині?

Чи потрібен репетитор вашій дитині?
 

У наш час більшість батьків ведуть настільки активний спосіб життя, що часто їм не вистачає часу навіть на власну дитину. Ситуація в країні така, що всі ми крутимося як можемо, щоб забезпечити свою сім'ю всім необхідним, а повернувшись ввечері додому, відчуваємо себе як вичавлений лимон - і морально, і фізично. Про які ж заняття з дитиною може йти мова?


Шкільна програма нині теж стає все більш інтенсивною з кожним роком, і часом дитина не встигає самостійно розібратися в цій величезній кількості навчального матеріалу, який дається сучасним школярам. На жаль, навіть не всім батькам вистачає знань або пам'яті (з шкільних часів), щоб допомогти чаду з домашнім завданням, та й наш настрій в кінці робочого дня часто залишає бажати кращого. І тут перед нами стає проблема пошуку хорошого репетитора для дитини.

Якщо ви дуже зайняті, то краще звернутися в спеціальні контори, які займаються професійним підбором репетиторів у вашому місті чи в Інтернеті. У наш час існує безліч онлайн-сервісів з підбору кваліфікованих викладачів. Або запитайте поради у своїх знайомих. Рекомендації батьків і шкільних викладачів допоможуть вам найняти дійсно хорошого репетитора. Також важливо, щоб приватний вчитель подобався і дитині, інакше ви просто викинете гроші на вітер, а школяр як не хотів вчитися, так і не буде.

Основною причиною, з якої зараз батьки наймають репетиторів для своїх діток, є неуспішність у школі. Так, звичайно, дитина не може однаково добре розуміти абсолютно всі предмети - деякі з них даються їй набагато складніше. Але так як шкільний учитель працює за програмою і навчає понад 30 чоловік за 45 хвилин, він просто не має можливості пояснювати предмет кожному окремо. У цьому випадку репетитор після школи в спокійній обстановці зможе пояснити дитині все, що було незрозуміло на уроці. А грамотний викладач обов'язково знайде індивідуальний підхід саме до вашої дитини.

Другою причиною можна назвати недостатній рівень знань у нас, батьків. Так, наприклад, якщо у вашого чада немає схильності до іноземних мов, а ви не знаєте або не пам'ятаєте англійської, яка зараз вивчається практично в кожній школі, ви ніяк не зможете йому допомогти з домашнім завданням або пояснити тонкощі граматики, фонетики і т.д . Знову ж, приватний викладач на дому стає не розкішшю, а необхідністю. Адже навіть якщо вашому чаду до випускних та вступних іспитів ще далеко, упустивши зараз ази, дитина навряд чи далі зможе успішно вивчати іноземну мову.

Третьою причиною можна назвати захоплення дитини. Так, якщо вашій дитині дуже подобається якась іноземний мова, фізика або географія, ви можете найняти для неї репетитора, щоб вона отримувала поглиблені знання в цій області. Хто знає, можливо, в майбутньому вона стане видатним експертом у цій галузі? Та й взагалі, такі інтереси дітей завжди потрібно заохочувати.

Основними ознаками того, що дитині потрібен репетитор, є: погана успішність у школі, зниження успішності з певних предметів, небажання дитини вчитися і робити домашнє завдання. В іншому ж вибір «варто / не варто» робити вам, адже ви як ніхто інший знаєте, що потрібно саме вашій дитині.

Головне, підбираючи репетитора, пам'ятайте про те, що це не має бути людина, яка буде робити за вашу дитину домашнє завдання. Задача приватного викладача - знайти індивідуальний підхід до дитини, пояснити те, що було незрозуміло на уроці (а не те, що вона не слухала, бо була зайнята мобільним телефоном, наприклад), захопити і зацікавити учня своїм предметом.

Автор: Сальнікова Анна

Якщо ваша дитина готується до іспитів, чи, можливо, ви бажаєте "підтягнути" її знання з української мови та літератури, в нагоді вам стане сайт Твори - українська та зарубіжна література. На tvory.net ви знайдете ідеї для творів на будь-які теми шкільної програми, а також для підготовки до ЗНО і вступних екзаменів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас