Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибирати рушники для ванної кімнати

Як вибирати рушники для ванної кімнати
 

Рушники для ванної кімнати - це не тільки предмет інтер'єру, який може підкреслити дизайн вашої ванної кімнати, зробити колірний акцент, привнести в неї родзинку. Це ще й необхідний предмет побуту, яким ми користуємося щодня. Саме тому вибору рушників для ванної варто приділяти більше уваги. Ми дамо вам кілька основних порад щодо купівлі таких рушників.

Як багато вам потрібно рушників?

• Вирішіть, які рушники вам потрібні, а якими ви не будете користуватися. Так, хорошим вибором стануть набори, що включають рушники для обличчя, для рук і для всього тіла. Якщо ви не користуєтеся маленькими рушничками, або вам потрібно більше великих рушників, тоді краще все купувати окремо.

• Стандартні розмітити рушників:

- Великий: 100 х 150 см;

- Середній: 70 х 125 см;

- Маленький (для рук): 50 х 90 см;

- Маленький (для обличчя): 30 х 30 см.

• Ви повинні виділити для кожного члена сім'ї хоча б по 2 великих, 2 середніх рушники і 2 рушники для обличчя. Таким чином, у кожного з вас буде власний чистий рушник, поки другий знаходиться у пранні. Рушник для рук може бути одним на ванну кімнату. Але ще подбайте про те, щоб у вас в запасі було кілька різних рушників для гостей.


З якого матеріалу має бути рушник?

Звичайно ж, краще зупинити свій вибір на натуральних матеріалах, особливо якщо у вашому будинку живуть дітки. Але, як правило, бавовняні рушники коштують більше. Якщо вам дозволяють кошти, ви можете купити рушники з єгипетської бавовни або бавовни Supima. Вони дуже м'які і чудово вбирають вологу. Такі рушники дорогі і їх варто розглядати як довгострокову інвестицію, адже і прослужать вони також довго.

Якщо вам доводиться часто оновлювати рушники, краще купіть прості рушники з недорогої бавовни або з синтетичних волокон. Синтетичні рушники обійдуться вам ще дешевше, ніж бавовняні - це хороший вибір для молодих сімей, які ще не встигли твердо стати на ноги. Вафельні рушники не такі приємні на дотик, але вони тонкі і легкі, тому стануть хорошим вибором для поїздок і подорожей.


Якого кольору вибрати рушники?

• Чисто білі рушники привнесуть відчуття чистоти і свіжості у ванну кімнату і підійдуть під будь-який дизайн.

• Якщо ви хочете, щоб рушники внесли родзинку в інтер'єр ванної кімнати, вибирайте контрастні кольори і малюнки;

• Для більш ніжної обстановки купуйте рушники в тон плитки;

• Рушники з візерунком допоможуть стилізувати ванну кімнату. Так, рушники в горошок або з квітковим принтом зроблять інтер'єр затишнішим, в стилі кантрі; тоді як смугасті рушники подарують ванній кімнаті більш сучасний вигляд.


Як доглядати за рушниками

• Завжди періть рушники відразу після покупки;

• При пранні не використовуйте кондиціонер для білизни (який робить текстиль м'яким), так як після цього рушник втратить здатність вбирати воду;

• При можливості сушіть рушники на балконі, щоб вони пахли свіжим повітрям. Також добре підійде спеціальна сушка для рушників, яка зробить ваші рушники м'якими;

• Не гладьте рушники праскою, тому що від цього вони стануть жорсткими і грубими, і можуть втратити свою здатність вбирати вологу.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас