Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що краще для весілля: банкет чи фуршет?

Що краще для весілля: банкет чи фуршет?
 

Весілля - це радісна, довгоочікувана подія для всіх: як для молодят, так і для їхніх родичів і близьких. Дуже хочеться, щоб цей день був воістину святковим, радісним, ніжно-романтичним і самим незабутнім!


Звичайно, для початку вам потрібно знайти місце для свого торжества - хороший ресторан, кафе, розважальний комплекс. Заміські клуби - хороший вибір: мальовнича природа, ошатний місткий зал, смачна кухня... Для невеликого весілля можна зняти який-небудь гарний і затишний ресторанчик, а любителям природи ідеально підійде еко-весілля з виїзним обслуговуванням. Залишилося лише один нагальне питання: банкет чи фуршет?

Весільний банкет

Головною перевагою банкету є те, що за весільним бенкетом ви можете зібрати велику кількість людей. Плюс, банкет є звичнішим для наших весіль, тому молодята часто роблять вибір на його користь. Але і обійдеться таке застілля дорожче за фуршет, тому що, як правило, якщо люди сидять - вони більше з'їдають. Крім того, сидячи, люди не такі активні, вони будуть менше танцювати і приймати участь у конкурсах, а поспілкуватися з усіма гостями ви взагалі навряд чи зможете.

Влаштовуючи весільний банкет, столи найзручніше ставити буквою «Т» або «П». Наречений і наречена таким чином знаходяться в центрі, і всі гості можуть споглядати молоду пару, якій дісталися почесні місця. Біля них сидять свідки, потім батьки і найближчі родичі. Для зручності і свого спокою ви можете розставити для гостей іменні картки, розсадивши їх за колом інтересів і віком, щоб усім на вашому святі було цікаво.

Взагалі банкет розрахований на велику кількість запрошених людей. Це зайвий привід зустріти давніх друзів і приятелів, повеселитися разом від душі! Але якщо у вас немає можливості організовувати торжество в шикарному ресторані або банкетному залі, тоді виручить фуршет.

Весільний фуршет

Фуршети тільки зараз набирають у нас популярності. Цей спосіб прийому гостей може стати набагато зручнішим: на фуршеті гості і поїдять смачненько, і з вами зможуть поспілкуватися, бо ніхто не прикріплений до власного місця за столом. Як правило, під час фуршету люди ведуть себе більш активно, спілкуються, знайомляться, вітають молодят, а їжа тут відходить на другий план. Тому організувавши фуршет, ви зможете заощадити на весільному меню.

У літню пору року фуршет стає ще більш актуальним, так як на стіл можна виставити менше м'яса, а більше легких закусок, салатів, фруктів та охолоджуючих напоїв. Вам не потрібно влаштовувати перший, проміжний, другий стіл... Тут кожен буде брати закуски, коли зголодніє, а це також заощадить ваші кошти, які вам і так буде куди витратити (на хорошу весільну подорож, наприклад).

Мінусом же фуршетів є те, що гості змушені самі себе обслуговувати. Якщо ваші гості розраховують на традиційне весільне застілля, то ідея фуршету може здатися їм невдалою, незручною і дивною, і в підсумку ви отримаєте натовп незадоволених і бормочучих гостей. Тому вибираючи між банкетом і фуршетом, вам потрібно виходити з власних уподобань, але й враховувати контингент своїх гостей.

Банкет і фуршет значно відрізняються один від одного, кожен вид святкування гарний по-своєму. Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам визначитися з цим нелегким вибором!

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас