Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Збираємо малюка в дитячий садок

Збираємо малюка в дитячий садок
 

Вашому малюкові вже виповнилося 3 роки, і ви думаєте про дитячий садок? Що ж, ви вибрали вдалий час, оскільки більшість дитячих садків проводять набори два рази на рік - навесні і восени. Це можна легко пояснити тим, що дитині потрібно близько місяця-двох на адаптацію до нового місця, а влітку і взимку вона проходить значно складніше.

 
Якщо ви вже визначилися з виховним закладом і вас там з нетерпінням чекають, тоді саме час подумати про те, що ж буде потрібно малюкові на перший час у садочку?

Звичайно, в першу чергу потрібно подбати про якісний одяг, в якому малюк зможе ходити в садок і буде почувати себе комфортно протягом усього дня. Саме такі речі ви зможете придбати в інтернет-магазині babanina.com.ua. Тут ви зможете купити брендовий дитячий одяг для будь-якої погоди, а діючі знижки зроблять покупку ще більш приємною.

Що ж потрібно для самого садочка? У цьому питанні можете попросити про допомогу своїх більш «досвідчених» подруг, дітки яких вже ходять у дитсадок, але краще список необхідних речей уточнити у виховательки групи. У них, як правило, більше досвіду, і вони зможуть напевно вам надати більш-менш чіткий список необхідних речей, відповідно до вимог даної установи.

Найчастіше при вступі до дитсадочку вимагають приблизно такий комплект:

- Дві вельветові пелюшки (одна змінна про всяк випадок);

- Поліетиленова клейонка (на випадок, якщо ваш малюк все ще іноді пісяє уві сні);

- Біла футболка і чорні шортики (для занять фізкультурою);

- Чешки і спортивний купальник для дівчаток (для занять хореографією);

- Кілька пар білих шкарпеток (у багатьох садочках після прогулянки діткам міняють шкарпетки, плюс вони потрібні для занять фізкультурою);

- Дві-три пари змінної білизни;

- Повний комплект змінного одягу (на випадок, якщо дитина на прогулянці сильно забрудниться або порве одяг);

- Вологі серветки і носовичок;

- Слюнявчик;

- Зубна щітка і зубна паста;

- Сандалики (щоб малюку було зручно ходити);

- Гребінець, резиночки і заколочки для дівчаток.

Звичайно, це не точний список, і в різних садочках він може змінюватись по-різному. Наприклад, в деяких дошкільних закладах вимагають ще, щоб у дитини була змінна пара кросівок для фізкультури, інші ж вважають, що малюкам зручніше займатися в шкарпетках. Також деякі садки не вимагають наявності зубної щітки і пасти, але це говорить про те, що там не привчають діток чистити зуби після їжі.

Так чи інакше, щоб знати напевно, уточніть перелік необхідних речей у завідуючої або виховательки, щоб бути спокійною, що ваша дитина буде забезпечена усім необхідним протягом дня.

Автор: Катерина Сальнікова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас