Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правильний догляд за шкірою обличчя влітку

Правильний догляд за шкірою обличчя влітку
 

Чомусь прийнято вважати що влітку шкіра менш схильна до впливу шкідливих факторів і тому вона не вимагає особливого догляду, як, наприклад, взимку. У спекотні літні дні шкіра ще сильніше потіє, а плюс ще і постійний пил - в одну мить пори забиваються, і ваша шкіра втрачає привабливий зовнішній вигляд.


Щоби влітку виглядати завжди свіжо і доглянуто, не варто нехтувати простими правилами догляду. Враховуючи кількість зовнішніх факторів, підберіть собі спеціальні косметичні засоби для догляду за шкірою в літній період часу. Вони повинні бути більш легкі і на водній основі, краще якщо це будуть професійні засоби.

Зволожуючі креми потрібно наносити три рази на день: вранці, вдень і ввечері. Не варто переживати, що через спеку і крем ваша шкіра стане ще більш жирною. Все якраз навпаки. Якщо ви не будете використовувати зволожуючі креми, тоді ваша шкіра почне сама сильніше салитися, щоб захиститися від сонця і пилу, і як результат - сильно блищати.

Якщо у вас і так досить жирна шкіра, тоді краще вмиватися холодною водою. Багато хто вважає, що витирати обличчя після вмивання шкідливо, а набагато корисніше, щоб шкіра сама висихала і вбирала вологу. Тут знову діє зворотний закон - коли крапельки випаровуються з поверхні шкіри, вони зневоднюють її, що призводить до утворення мікрозморшок. Після вмивання завжди протирайте обличчя рушником.

Для сухої шкіри відмінно підійде вмивання мінеральною або кип'яченою водою. Вона більш м'яка і після такої процедури у вас не буде сильного відчуття стягнутої шкіри. А щоб підсилити природні функції захисту шкіри від шкідливих оточуючих факторів, приготуйте відвар трав на основі ромашки, деревію або календули. Також можна зробити кубики льоду з відвару і протирати обличчя вранці і ввечері - це приємно освіжить шкіру і підбадьорить вас.

Якщо хочете очистити обличчя від пилу і бруду, ні в якому разі не користуйтеся носовою хусткою, спиртовмісними лосьйонами або скрабами. Вони тільки ще більше пошкоджують шкіру. Краще протріть обличчя вологою серветкою. Їхній склад більш м'який, а деякі навіть містять вітаміни групи А і Е.

І не забувайте про маски. Тим паче, що літо - така благодатна пора, коли можна побалувати себе натуральними масками зі свіжих фруктів і овочів. І нехай ваша шкіра завжди сяє здоров'ям і красою.

Автор: Катерина Сальнікова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас