Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим керуватися при виборі хорошої постільної білизни?

Чим керуватися при виборі хорошої постільної білизни?
 

Від постільної білизни, хоч її ніхто крім вас і не бачить, залежить багато чого. Це і настрій в спальні, з яким ви прокидаєтеся і засинаєте, і відчуття домашнього затишку і комфорту, і ваш міцний і здоровий сон. Купуючи постільну білизну, ми користуємося нею як мінімум півроку, а значить, до цієї покупки потрібно поставитися серйозно. Ми розповімо вам, на що варто звернути увагу, вибираючи постіль для себе або діток.


Вибираючи білизну, в першу чергу перевірте її внутрішні шви на наволочках або підодіяльнику. Вони повинні бути оброблені (а не прошиті одним швом) міцною ниткою в колір тканини. Розмір підковдри повинен ідеально підходити під розмір ковдри. Якщо ви спите на двоспальному ліжку, а вкриваєтесь меншою ковдрою, то краще брати «сімейний» комплект з двома півтораспальними підодіяльниками. Те ж стосується і подушок - розмір наволочки повинен ідеально підходити. Якщо у вас нестандартна ковдра або подушки, пошукайте ательє, в яких пропонують виготовлення постільних комплектів за індивідуальними розмірами.

Величезне значення має і матеріал, з якого виготовлено постільну білизну. Він повинен бути натуральним: бавовна, льон, шовк. На жаль, постіль з льону або шовку може собі дозволити далеко не кожна сім'я, тому ідеальним співвідношенням ціна/якість назвемо бавовняні тканини. Вони можуть бути різними за щільністю і фактурою - це вже справа ваших смаків. Найголовніше , що на бавовняній білизні вам буде комфортно, шкіра зможе дихати, і вже точно ви не заробите усіляких подразнень.

Забарвлення комплекту може бути будь-яким - на ваш розсуд. Ви зможете відмінно виспатися і на світлих і ніжних , і на темних і агресивних малюнках. Ви можете вибрати ліжко під інтер'єр кімнати або за настроєм. Головне, щоби білизна не пахла фарбою, інакше вона може линяти не тільки в пральній машинці, але і на вас. Крім того, білизна не повинна пахнути цвіллю, вогкістю і т.п.

Автор : Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас