Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Працюємо вдома: як організувати своє робоче місце

Працюємо вдома: як організувати своє робоче місце
 

Якщо ви збираєтеся почати свій бізнес на дому, в першу чергу вам потрібно облаштувати домашній офіс. Ми пропонуємо вам кілька корисних порад, які допоможуть вам облаштувати робоче місце вдома, яке забезпечить вам макисмально комфортну і продуктивну роботу впродовж усього робочого дня.


1. Виберіть місце, виходячи з ваших потреб

Місце в будинку, яке буде облаштовано під роботу, залежатиме від потреб вашого бізнесу. Якщо до вас будуть постійно приходити клієнти, виділіть окрему кімнату, і краще непрохідну, щоб людям було комфортніше. Якщо ви будете шити, в'язати, вишивати, виділіть для роботи найсвітліший куточок квартири. Якщо ж вся робота буде здійснюватися через комп'ютер, ви можете виділити будь-який куточок квартири під робоче місце, поставивши там комп'ютерний стіл. Але краще, щоб ваше робоче місце знаходилося не в спальні - в ній ви повинні тільки відпочивати.

2. Обзаведіться правильними меблями

Не думайте, що ви будете працювати, сидячи у м'якому і затишному кріслі і тримаючи в руках планшет. Якщо ви хочете працювати ефективно, вам потрібно створити відповідну обстановку. Це не означає, що вам потрібно купити шкіряні меблі, як в офісі. Але подбайте, принаймні, про робочий стіл і стільчик, який змусить вас сидіти рівно, працювати і не розслаблятися.

3. Заведіть окремий телефон для роботи

Якщо вам на один і той же телефон будуть дзвонити і клієнти, і подружки, ви будете відволікатися. Не обов'язково купувати новий стаціонарний телефон, підійде і старий мобільний з окремою SIM-карткою, яка використовується лише для робочих контактів.

4. Подбайте про хороше освітлення

Як правило, в домашньому інтер'єрі використовується інше освітлення, ніж в офісному. Так що, облаштовуючи робоче місце вдома, вам також доведеться змінити освітлення. Встановіть додаткові джерела світла: торшери, бра, настільні лампи. Вибирайте лампочки білого світла, а не жовтого, які частіше використовуються вдома. Холодне біле світло буде стимулювати вас працювати ефективніше і продуктивніше. Крім того, при білому світлі ваші очі будуть не так сильно напружуватися, працюючи за комп'ютером кілька годин поспіль.

5. Обзаведіться усім необхідним офісним приладдям

Залежно від виду діяльності, вонр може бути різним. Але, як мінімум це повинні бути: записна книжка - щоденник або планер, мінімальний набір канцтоварів, календар, стікери. Все це вам допоможе не тільки організувати роботу, а й планувати її наперед, записувати моментальні ідеї та довгострокові плани, робити нотатки про те, що можете забути.

Постарайтеся зробити своє робоче місце комфортним, але не «домашнім», тому що на м'який диванчик, холодильник або телевізор так просто відволіктися !

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас