Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кращі настільні ігри для дітей дошкільного віку

Кращі настільні ігри для дітей дошкільного віку
 

Сучасні діти розвиваються дуже швидко. Ще не вміючи толком читати і писати, вони вільно володіють комп'ютерами і планшетами. З одного боку, це звичайно, здорово – так їм буде простіше вчитися, але з іншого боку всі ці гаджети лише забивають юну голівку порожньою інформацією, позбавляючи радості здорового спілкування та пізнання світу навколо.



Відмінна альтернатива комп'ютерним іграм – настільні ігри, які дозволять не тільки весело проводити час і розвиватися, але й подарують години теплого спілкування з друзями і в колі сім'ї. Пропонуємо вашій увазі кращі розвиваючі ігри для дітей дошкільного віку.

МЕМО (від англ. Memory – пам'ять) – відмінна гра, яка відмінно розвиває зорову пам'ять у дітей. У наборі карти йдуть попарно. Перший час можна брати не всю колоду, а лише кілька пар. На початку гри карти викладаються на стіл у довільному порядку зображенням вгору, учасникам дається час на те, щоб запам'ятати місце розташування карт, потім всі карти перевертаються вгору сорочками, і гравцям треба по черзі знаходити парні картинки. Хто більше знайшов, той і виграв.

Activity. Чим більше компанія, тим веселіше грати. Ця гра підходить для дітей від 4-х років і стане відмінним варіантом розваги на будь-якому дитячому святі. Суть гри – за одну хвилину показати, розповісти якомога більше слів, написаних на картці, щоб команда могла вгадати їх. Чим більше слів вгадано, тим більше очок отримує команда. У цієї гри є різні версії. Так, для самих маленьких є спеціальне видання Activity Junior з простими і найбільш часто використовуваними словами.

Alias або «скажи інакше» - відома гра на пояснення значення слова і підбір синонімів. У формі такої гри легко і весело можна розширити словниковий запас дитини і познайомити її з новими поняттями. Ця гра розрахована на дітей до 6 років. Суть гри в тому, що дитині потрібно за короткий проміжок часу пояснити значення того чи іншого слова і підібрати синонім до слова на картці. Спеціально для тих, хто ще не навчився читати, на картках також є барвисте зображення предмета або явища.

Каркассон - цікава гра для дітей від 4 років, яка неодмінно сподобається не тільки дітям, а й батькам. Комплект гри складається з набору різнокольорових карток із зображенням будинків, церков, замків, річок і гір, які можна стикувати один з одним, вибудовуючи цілі міста. При цьому, складати краєвид потрібно так, щоб дорога на зображенні зімкнулась, утворивши закриту плитку, на яку учасник може поставити свою фішку. Одна партія триває близько півгодини, так що дитина не встигне сильно втомитися.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас