Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як уберегти дитину від комах

Як уберегти дитину від комах
 

Приходить весна, а це – не тільки тепле сонечко, море квітів і зелені навколо, але і те, що всі комахи прокинуться. Як захистити дитину від комах, ми розповімо вам сьогодні.



Більшість часу малюк, звісно, проводить вдома, тому, перш за все, варто подбати про безпеку кімнати малюка. Фумігатор, знищувач комарів, репелент і різні домашні народні засоби допоможуть вам у цьому.

На сьогоднішній день найбільш поширеним видом домашнього захисту від комарів та інших комах є фумігатори. Але включати їх в кімнаті, де знаходиться маленька дитина, вкрай не рекомендується. Краще, якщо ви вирушите на прогулянку разом з малюком або побудете в іншій кімнаті, поки працюватиме фумігатор. Справа в тому, що різні випаровування, якими просочують пластини, або самі рідини можуть викликати алергічну реакцію.

На відміну від фумігатора, знищувач комарів абсолютно нешкідливий. Ультрафіолетове світло, що випускається лампою, вабить комарів і інших комах до металевої сітки приладу, яка знаходиться під напругою. Що стосується безпеки, то тут ви можете бути спокійні, тому що сітка надійно захована в корпусі приладу.

Репеленти – це мазі, креми, гелі, спреї і тому подібні косметичні засоби для захисту від комах (крім кліщів). Вони дуже практичні для захисту малюка під час прогулянки, але абсолютно не здатні забезпечити повноцінний захист під час сну, так як діють вони в середньому до 3 годин. Купувати репелент для дитини потрібно тільки в аптеках, при цьому звертаючи особливу увагу на склад, де обов'язково має бути зазначена наявність пролонгаторів і концентрація дета (отрута, рівень якої не повинен перевищувати 7%), а також рекомендації та вікові обмеження від виробника.

Не довіряєте сучасній хімії? Тоді можете спробувати убезпечити кімнату від комарів і інших комах за допомогою народних засобів. Для захисту дитини під час сну на краєчок подушки можна капнути пару крапель гвоздичної, кедрової, анісової або евкаліптової олії, або подрібнити і поставити в кімнаті листя базиліка або квітки черемхи. До відлякуючих засобів також відносять тютюновий дим і відвар кореня пирію, але такі засоби вже не варто застосовувати в кімнаті, де спить маленька дитина.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас