Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Три простих способи очистити мікрохвильову піч

Три простих способи очистити мікрохвильову піч
 

Мікрохвильовка – вірний помічник кожної сучасної господині. Та від того, що ми так регулярно нею користуємося, вона має властивість швидко забруднюватися. Бризки від їжі, крихти від продуктів – все це не тільки виглядає непривабливо, але і сприяє появі бактерій і неприємних запахів в мікрохвильовій печі, а ще може впливати на ефективність її роботи. І якщо вам здається, що відмити все це досить складно , ми пропонуємо три простих способи очищення мікрохвильової печі, які не потребують багато часу, зусиль чи грошових затрат на дорогі миючі засоби.

Чистимо мікрохвильовку за допомогою оцту

1. У глибоку скляну ємність для мікрохвильовки налийте воду (на половину її висоти), в неї додайте столову ложку оцту.

2. Поставте ємність з водою і оцтом в мікрохвильову піч на 5 хвилин (на середньому режимі). На максимальній потужності вам знадобиться менше часу, тому в перший раз рекомендується не залишати мікрохвильовку без нагляду. Вода нагріється і почне випаровуватися, після обробки стінок мікрохвильовки цим паром вони легко відмиються.

3. Вийміть ємність з мікрохвильовки і протріть її стінки чистою ганчіркою або паперовою серветкою. Тепер присохлі бризки і інші забруднення повинні легко відійти від стінок мікрохвильовки.

4. Вийміть скляну тарілочку, яка розташована на дні мікрохвильовки та помийте її, як звичайний посуд (можна і в посудомийній машинці).

Чистимо мікрохвильовку за допомогою лимону

1. Розріжте лимон навпіл, обидві половинки покладіть на тарілку (яку можна ставити в мікрохвильову піч) зрізом вниз. На дно тарілки налийте столову ложку води.

2 . Розігрійте лимон в мікрохвильовці протягом 1 хвилини або поки він не стане гарячим, а в мікрохвильовці не з'явиться пар.

3. Дістаньте лимон з мікрохвильовки і протріть її стінки зсередини. Лимон можна не викидати – він стане відмінним миючим і освіжаючим засобом для сміттєвого відра. Для цього розріжте його на маленькі шматочки і вимийте з ним відро для сміття з великою кількістю води.

4. Помийте скляну тарілку, як і в першому варіанті.

Чистимо мікрохвильовку за допомогою миючого засобу

1. Налийте теплу воду в глибоку ємність для мікрохвильовки. Додайте до неї рідкий миючий засіб (скільки вважаєте за потрібне).

2. Поставте ємність в мікрохвильову піч на 1 хвилину або поки вода не почне випаровуватися.

3. Вийміть ємність з водою і за допомогою губки протріть внутрішні стінки мікрохвильової печі.

4. У ємність з водою також можна додати трохи соди – вона забере неприємний запах.

5 . Помийте скляну тарілку від мікрохвильовки.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас