Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сніданок школяра – з чого почати день

Сніданок школяра – з чого почати день

Правильно організувати сніданок, особливо якщо йдеться про дитину-школяра, – вміння дуже цінне і надзвичайно важливе. Адже сніданок – це не просто вранішній прийом їжі. Це своєрідний момент пробудження організму від сну, насичення його необхідними речовинами, забезпечення енергією та гарними емоціями, які знадобляться протягом усього дня. Тож від того, з чого почне день ваш школяр, залежить і його успішність, і його настрій, і, звісно, ваш спокій за здоров’я дитини.



На сніданок школярам рекомендують споживати продукти, які водночас і легкі – й не переобтяжують організм, який щойно прокинувся, – і поживні та цінні. Такими є деякі злаки: вівсянка, гречка, пшоно (а от рис і манка для сніданку не годяться), яйця, молочні продукти, фрукти та сухофрукти, горіхи та мед. Цей перелік є цілком достатнім, щоб фантазувати та готувати різні сніданки: каші, зварені на молоці, на воді або на сокові та поєднані з різними комбінаціями фруктів/сухофруктів/горіхів, різноманітні омлети, сирні страви – запіканки, сирники, ліниві вареники, сирно-фруктова маса тощо. Пам’ятайте: сніданок має бути смачним, бажаним, у міру солодким або ж доповненим корисними солодощами – до таких належать, приміром, желейні цукерки.

Також дуже важливо подбати про те, щоб збалансований легкий сніданок став корисною звичкою вашого чада. А для цього зробіть його корисною звичкою всієї сім’ї – показуйте гарний приклад! Склянка соку чи чашечка кави – це не єдине, чого прагне людський організм після пробудження. Кожному з нас – а особливо дитині, яка повсякчас росте й розвивається, – вже з самого ранку необхідні енергія, вітаміни та поживні речовини, які можна почерпнути з їжі. Проте в прагненні нагодувати дитину сніданком не слід бути надміру наполегливим: нехай їжа дається не примусом, а заохоченням. Корисна звичка має вироблятися поступово, невимушено. Поєднайте сніданок із гарним спілкуванням, робіть дитині щось приємне – наприклад, дайте після сніданку з собою до школи пачечку улюблених жувальних цукерок „Жувіленд” – і ваша дитина неодмінно отримає і запас поживних речовин, і заряд чудового настрою!
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас