Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо килимок в дитячу

Вибираємо килимок в дитячу
 

З появою малюка в будинку батьки намагаються облаштувати дитячу кімнату так, щоб йому завжди було максимально комфортно в ній. І тут виникає питання – а чи варто стелити килимок в дитячу? Наскільки він потрібен малюкові і чи не виявиться марною тратою грошей , яких і так доводиться витрачати чимало?



Відповідь проста – безумовно варто. Нехай перші кілька місяців крихітка і не матиме в ньому потреби, але коли малюк почне вчитися повзати, потім ходити і грати – килимок стане просто необхідний. Подумайте самі, адже повзати і грати на м'якому теплому килимі куди приємніше і комфортніше, ніж на прохолодній підлозі. Та й падінь при ходьбі вам не уникнути, а на слизькому ламінаті їх буде набагато більше. Загалом, килимок для дитячої кімнати – річ необхідна. Питання скоріше в іншому – який килимок краще вибрати для свого малюка ?

Сучасні килимові покриття виготовляються як з натуральних, так і з синтетичних волокон. І ті, й інші вироби можуть бути відмінної якості з приємним м'яким ворсом, проте все ж існує декілька відмінностей між ними, які варто врахувати.

Найчастіше в магазинах можна зустріти килими з вовни, трохи рідше з бавовняних волокон або шовку. Такі килими дуже довговічні, екологічні, безпечні для дитини і відмінно зберігають тепло. Однак у наш час алергіків натуральні волокна (особливо шерсть) здатні спровокувати алергію у малюка, в добавок такі килими дуже важко чистити, вони статичні, та й коштують деякі дуже дорого.

На відміну від натуральних килимів, синтетичні не здатні викликати алергію (якщо килим якісний), вони не статичні, їх легко чистити і коштують вони на порядок дешевше за натуральні. Деякі килимові покриття спеціально просочують брудовідштовхуючим складом, такі килими достатньо просто регулярно пилососити. Головним недоліком синтетичного килима є те, що він не так добре гріє, і якщо у вас дуже холодна підлога, такий виріб навряд чи захистить малюка.

Існують також і килими зі спіненого поліетилену. Сам матеріал такого килимка дуже м'який, екологічно безпечний, добре забезпечує термоізоляцію і стійкий до вологи. Такий килимок завжди легко згорнути і взяти з собою на дачу або природу. Коштують вони взагалі дуже дешево, але килимок зі спіненого поліетилену навряд чи привнесе відчуття затишку в кімнату малюка.

Багато молодих батьків строго дотримуються думки, що килим – це пилозбірник, а пил, як відомо, не кращий друг дитині. Смію вас запевнити, що пил рівномірно осідає як на підлогу, так і на килим. Тут вже справа в іншому – наскільки часто ви звикли прибирати. Тим більше, що сьогодні в магазинах пропонують величезний асортимент миючих пилососів, які за кілька хвилин приведуть ваш килим у первозданний вигляд і малюк знову зможе із задоволенням грати на ньому.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас