Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Домашній кефір для профілактики гастриту

Домашній кефір для профілактики гастриту
 

Гастрит – одне з найпоширеніших захворювань шлунково-кишкового тракту, що викликає запалення слизової оболонки шлунка. Хронічний гастрит виявлено, як мінімум, у половини населення розвинених країн. Для профілактики і лікування деяких форм гастриту лікарі рекомендують кефірну дієту. Однак дійсно цілющими властивостями володіє тільки «живий» кефір, а не кефірний напій, що часто зустрічається на прилавках магазинів.



Неправильне харчування, стреси, шкідливі звички, кишкові інфекції, - все це впливає на послаблення захисних функцій організму і вражає мікрофлору кишечника. Так розвивається гастрит: з'являється дискомфорт в області живота, а іноді й гострі больові напади. Розрізняють гастрит з підвищеною та зниженою кислотністю. При гастриті зі зниженою кислотністю кефір просто незамінний, так як шлунок отримує легку і добре засвоювану їжу, багату вітамінами і мікроелементами.

Експерт по заквасках ТМ VIVO Сергій Скорик : «Кефір сам по собі продукт дуже «легкий» і тому не навантажує шлунок. Також він посилює шлункову секрецію і виділення соку підшлункової залози. Це допомагає нормально перетравлювати їжу. Єдина умова – це «живе» походження продукту. Бажано не тільки готувати кефір самому зі спеціальних заквасок, але й дуже уважно вибирати якісне молоко».

Експерти рекомендують готувати кефір в домашніх умовах, так як в магазині можна зіткнутися з так званим кефірним напоєм, що не має цілющих властивостей кефіру. «Живий» домашній кефір, приготовлений за допомогою закваски, містить унікальний комплекс мікрофлори кефірних грибків, що складаються з бактерій різних видів і штамів. У магазинах можна побачити кефір з приставкою «біо», що має в складі тільки лактобактерії і іноді біфідобактерії. Крім цього термін зберігання «живого» кефіру – не більше 3 днів у холодильнику, а для продаваних в магазині – може доходити до двох тижнів. Таким чином ані склад, ані умови зберігання покупного кефіру можуть не відповідати необхідним вимогам до кефіру», - зазначила Наталія Міхньова, кандидат медичних наук, лікар-гастроентеролог, дієтолог УНДІ харчування:

Завдяки високому вмісту амінокислот, домашній кефір легко засвоюється організмом. Не варто забувати і про вітаміни, що входять до складу кефіру: A, В1, В2, РР. «Живий» кефір також багатий необхідними організму мікроелементами. Натуральний кефір, приготовлений на бактеріальний заквасці, володіє всіма необхідними цілющими властивостями для профілактики і лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, таких як гастрит, диспепсія, дисбіоз, і інших.
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас