Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому відпочинок на Азовському морі такий корисний для дітей?

Чому відпочинок на Азовському морі такий корисний для дітей?
 

Відпочинок на Азовському морі – це найкращий варіант для сімейного відпочинку з дітьми, особливо якщо мова йде про маленьких дітей. Такий відпочинок радять навіть лікарі. У цій статті ми спробуємо вам пояснити, чому ж відпочинок саме на Азовському морі набагато корисніший для малюків, ніж інші курорти, навіть за кордоном.

Чому відпочинок на Азовському морі такий корисний

1. Клімат. І це – один найважливіших факторів, тому що маленькі діти іноді дуже важко переносять акліматизацію. Ми з вами живемо в помірно-континентальному кліматі, а всі курорти, в тому числі і Крим, знаходяться в субтропічному або тропічному. Щоб звикнути до такої різниці крихітці може знадобитися від пари днів до тижня, а потім дитині доведеться звикати знов до нашого рідного клімату. В результаті, відпочинок стає суцільним стресом для маленького організму.

2. Вода. Азовське море славиться своєю «глибиною». Пляжі на морі зовсім не глибокі і дуже пологі, тому ваш малюк зможе з задоволенням плавати і грати у воді. Ще один плюс – це відсутність великих хвиль, так що під час водних процедур ви зможете не переживати за свого малюка. Крім того, вода Азовського моря містить 92 хімічних елементи, які благотворно впливають на організм дитини, відновлюючи необхідний мінеральний баланс.

3. Житло. Інфраструктура курортних селищ Азовського моря добре розвинена, тому тут ви завжди зможете знайти підходящу базу відпочинку з усіма умовами. Ціни на базах відпочинку дуже низькі, такий відпочинок буде по кишені будь-кому, хто хоче відпочити.

4. Повітря. Як і на будь-якому курорті, повітря на берегах Азовського моря дуже чисте. Завдяки високому вмісту солей і йоду в морській воді, навіть повітря допомагає заповнити необхідний запас йоду в організмі, який так необхідний для повноцінного розвитку дітей.

5. Місцеві фрукти. Тут, на відміну від інших курортів, ви зможете завжди купити своїй дитині свіжі фрукти, вирощені на нашій землі. Так, нехай вони іноді виглядають не як з картинки, проте ви можете бути впевнені, що вони вирощені без додавання усіляких «корисних» добрив і не містять ГМО. Те, що росте на нашій території, набагато корисніше за будь-яку екзотику, особливо для дитини.

6. Пісочний пляж. Тільки уявіть захват малюка, коли він побачить справжню пісочницю розміром з пляж – це ж копати, не перекопати, будувати, не перебудувати. На пляжі вашій дитині явно буде чим зайнятися, головне – не забудьте захопити з собою улюблені пасочки і відерце. Пісок – це не тільки задоволення, але і величезна користь, адже в піску міститься величезна кількість біоактивних речовин, необхідних нашому організму, тому «приймати піщані ванни» неймовірно корисно, особливо дітям.

Загалом, суцільна користь і ніякої шкоди. Азовське море – це дійсно дивовижне місце, яке ідеально підходить для відпочинку навіть найменшим дітям. І як же нам пощастило, що таке диво природи доступно нам!

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас