Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 способів допомогти дитині розвинути свій потенціал

5 способів допомогти дитині розвинути свій потенціал
 

Розвиток сучасного суспільства кидає батькам нові виклики. Сьогодні, коли фокус в піраміді Маслоу переходить на більш високі рівні потреб і слово «самореалізація» все частіше миготить у іменинних побажаннях, виникає питання, хто винен і що робити, щоб потім ваша дитина знайшла заняття усього свого життя, а не шкодувала про втрачені можливості.



1. Заохочуйте самостійність. Запорука розвитку повноцінної особистості - її внутрішня свобода. Починається вона з можливості самостійно вибирати для себе, наприклад, хобі. Обов'язково питайте, що подобається вашій дитині, чому вона хоче навчитися і дайте їй шанс використовувати якомога більше можливостей. Цінуйте дитячий ентузіазм.

2. Займайтеся профорієнтацією. Це зовсім не пережитки минулої епохи. Нестача профорієнтаційної роботи - нагальна проблема сучасної системи освіти. Тому молоде покоління в більшості не знає, чим хоче займатися і міняє спеціальності одну за одною, не знаходячи задоволення. Запитуйте у дитини про її мрії і прагнення. Розповідайте більше про різні професії, про їх мінуси і плюси, порівнюйте перспективи і пояснюйте, чому для цього потрібно навчитися.

3. Навчайте фінансової грамотності. Дитина повинна розуміти ціну грошам і знати способи їх заробити. Діти часто марнотратні, тому так важливо виховувати ощадливість навіть в кишенькових витратах. Таке розуміння дозволить більш серйозно підійти до питання вибору професії.

4. Виховуйте любов до спорту. Крім очевидної користі для здоров'я, це обов'язкова умова гармонійного розвитку і довгого життя. Скільки б не розповідали про важливість цього пункту, акцентувати увагу на ньому ще раз не буде зайвим.

5. Вчіть спілкуватися. Цей аспект останній у списку, але далеко не останній за своєю значимістю. Комунікаційні навички будуть вирішальним чинником не тільки в кар'єрі, але і в стосунках з оточуючими. Уміння працювати в команді, ясно висловлювати свою точку зору і чути інших, на жаль, не дається з народження, але, на щастя, цьому можна навчитися.

Перераховані вище пункти ставить перед собою за мету дитячий бізнес-табір «Start-Up Camp», третя зміна якого стартує вже 11 серпня. Детальніше про табір і його програму читайте на сайті startupyouth.com.ua або на сторінці в Facebook https://www.facebook.com/StartupYouth.

Задати всі запитання й записатися на безкоштовну консультацію можна за телефонами:

+ 380-68-467-76-47, + 380-44-280-34-99

Розвиваємо підприємництво з дитинства!
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас