Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємо на пару: смачні рецепти

Готуємо на пару: смачні рецепти

Приготування страв на пару - вибір багатьох матусь, які турбуються про здоров'я своєї сім'ї, особливо актуальною є пароварка, коли в домі маленькі діти. Приготовані на пару продукти зберігають усі вітаміни, мікроелементи, не втрачають свого смаку, запаху, кольору, такі страви добре засвоюються організмом. Якщо Ви ще не готували на пару - обов'язково спробуйте, Вам сподобається! А наші рецепти допоможуть Вам в цьому.

Курячі котлети з сиром

0,5 кг курячого філе
1 яйце
1 ст. л. сметани (жирної)
1 цибулина
100 г твердого сиру
сіль, чорний перець
пучок свіжої селери

Філе змолоти на м'ясорубці, сир натерти на тертці, цибулю та селеру дрібно порізати. Всі інгредієнти вимісити, посолити, поперчити, додати сметану. Готувати котлетки на пару 20-25 хвилин.

Тушкована риба з овочами

Філе будь-якої морської риби (можна взяти і коропа)
1 морквина
1 корінь петрушки або селери
1 цибулина
сік 1 лимона
олія, сіль, перець

Рибу скропити лимонним соком, посолити, поперчити і викласти на фольгу. Цибулю, моркву і петрушку (селеру) порізати кільцями, викласти на рибу, скропити олією, загорнути у фольгу і готувати 20-25 хвилин в пароварці

Вареники на пару

Для тіста:

0,5 л кефіру
1 десертна ложка соди
сіль
борошно

Начинка може бути будь-яка

Просіяти борошно, додати сіль та соду, потрохи вливати кефір, замісити тісто. Розкачати тісто (не тонко), зліпити вареники. Вареники викласти в пароварку на деякій відстані один від одного, готувати 5-7 хвилин.

Рибні котлети

600 г філе будь-якої риби
1 яйце
1 цибулина
сіль, чорний мелений перець
1 ст. л. панірувальних сухарів

Цибулю дрібно нарізати, протушкувати на олії. Філе помити, висушити паперовим рушником, вибрати кістки, змолоти на м’ясорубці. До рибної маси додати цибулю, яйце, сухарі, сіль та перець. Вимісити. Сформувати котлетки, готувати на пару приблизно 20 хвилин.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас